Lounais-Häme

Monitoimikeskus kiinnostaa

 

Jo noin 30 arkkitehtitoimistoa on käynyt tutustumassa Forssan kaupungin monitoimikeskuksen tilahankesuunnittelua koskevaa tarjouspyyntöä, joka on julkaistu julkisten hankintojen ilmoituskanavassa HILMASSA.

Kaupunki pystyi käynnistämään tarjouskilpailun, kun kaupunginhallitus päätti viime maanantaina pitää voimassa sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan päätöksen tarjouskilpailun käynnistämisestä.

Monitoimikeskuksen suunnittelussa tullaan etenemään nopealla aikataululla. Tarjouksien jättöaika on tämän kuun loppuun mennessä

-Hankesuunnitelma siihen liittyvine aineistoineen tulee olla valmis toukokuun loppuun mennessä. Aikataulu on kireä. Toivottavasti voimme istua valittavan arkkitehdin kanssa samaan pöytään jo tämän vuoden joulukuussa, sanoo hanketyöryhmään kuuluva kiinteistöpäällikkö Jukka Perälä.

Hankesuunnitelman arkkitehdin valinta tehdään sitä ennen sivistys- ja tulevaisuuslautakunnan esityksestä kaupunginhallituksessa.

Hankesuunnitelmassa tehtävänä on suunnitella monitoimikeskus, johon voisivat sijoittua Kuhalan ja Tölön koulut sekä Taikatuulen ja Kurjenpesän päiväkodit.

Tilojen suunnittelussa on otettava huomioon uusien oppimisympäristöjen lisäksi muun muassa se, että tiloja käyttäisi myös nuorisotoimi sekä koulun ja liikuntatoimen yhteiskäytössä oleva liikuntasali.

Monitoimikeskuksen laajuudeksi on arvioitu 6000–10000 neliömetriä.

Hankesuunnitelmat on tehtävä kolmesta eri sijoitusvaihtoehdosta. Vaihtoehtoina ovat monitoimikeskuksen rakentaminen Kuhalan tai Tölön koulun paikalle käyttäen hyväksi laajaa nykyistä tonttia tai Tölön koulun viereiselle pellolle. Kuhalan tai Tölön koulun paikalle rakentaminen edellyttäisi väistötilojen rakentamista uuden monitoimikeskuksen rakentamisen ajaksi.

Perälän mukaan mitään vaihtoehtoa ei ole lyöty lukkoon, vaan se ratkaistaan suunnittelun myötä.

Arkkitehtisuunnittelun lisäksi kevään aikana selvitetään myös hankkeen erikoissuunnittelulla hankkeen kokonaiskustannukset.

Erikoissuunnitelmien tekoon kuuluu niin liikennejärjestelyjen suunnittelu, lvi- ja automaatiosuunnittelu, pohjatutkimukset sekä muu rakennesuunnittelu.

Suunnitelmien pitäisi olla valmiita Perälän mukaan toukokuun loppuun mennessä.

-Suunnittelussa painetaan kaasua. Kokouksia järjestetään aina tarpeen mukaan eikä niiden järjestämisessä viivytellä. Näyttää kuitenkin sitä, että hankkeen toteuttamisen pohdinta siirtyy seuraavalle kaupunginvaltuustolle. Ensi huhtikuussa kunnallisvaaleissa valittavan kaupunginvaltuuston toimikausi alkaa 1. päivä kesäkuuta.

Uuden monitoimikeskuksen vaihtoehtona kevään aikana joudutaan selvittämään myös kuinka paljon nykyisten tilojen kunnostaminen maksaa. Hintalappu saattaa yllättää.

Muutama vuosi sitten Tölön koulun kunnostuksen kustannuksia selvitettiin. Kalusteineen Tölön koulun kunnostuksen arvioitiin maksavan noin 6,7 miljoonaa euroa. Kustannusarvio ei sisältänyt nykyisen keskuskeittiön saneerausta. Suunnitelmat oli tehty ennen vaatimuksia uusista oppimisympäristöistä. Arvion teki Lietop oy.

Ramboll Finlandin selvityksen mukaan Tölön ja Kuhalan koulujen kunnostaminen maksaisi karkeasti yhteensä noin 15 miljoonaa euroa. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti