Lounais-Häme

Monitoimikeskus toistaiseksi jäissä

Forssan kaupunginhallitus päätti panna monitoimikeskuksen rakentamissuunnitelman jäihin. Periaatteessa hallitus päätti, että suunnittelutyö aloitetaan, mutta vain virkamiestyönä ja lopullinen päätös rakentamisesta siirretään ensi vuonna valittavalle valtuustolle.
Käytännössä se tarkoittaa, että suunnittelutyö jää tekemättä.
– Emme pysty tekemään arkkitehtisuunnittelua omana työnä. Nyt pitäisi mennä rohkeasti eteenpäin, jotta turhat kustannukset voitaisiin minimoida, Forssan sivistysjohtaja Jarmo Pynnönen sanoo ja toivoo, että poliitikot harkitsisivat asiaa uudelleen.

Asian eteenpäin vieminen karahti Johanna Häggmanin (kesk.) esitykseen. Häggmanin mielestä asiaa on valmisteltu pienessä piirissä. Hän haluaa jättää päätöksenteon ensi vuonna valittavalle valtuustolle.
Valtuuston puheenjohtaja Kaisa Lepola (sd.) haluaa selvittää, onko kaupunginhallitus kävellyt valtuuston päättämien linjausten yli. Hänen mielestään valtuuston pitäisi saada päättää monitoimikeskuksen suunnittelurahasta. Lepola pyysi tarkastuslautakuntaa selvittämään asiaa.

Tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Jaakko Mäki (vas.) sanoo, että lautakunnan pitää ottaa asia muutenkin käsittelyyn, koska kaupunginhallituksen puheenjohtaja Mika Penttilä (kok.) sanoi Forssan Lehden haastattelussa, ettei kaupunginhallitus ole toimintakykyinen eikä nauti valtuuston luottamusta.
– Lautakunta kokoontuu tiistaina käsittelemään asiaa, Mäki kertoo.
Hän lisää, että kaupungin lakimies Matti Pietilä tutkii asiaa parhaillaan ja lautakunta tekee päätöksen Pietilän selvityksen perusteella.
Pietilä ei halua kommentoida asiaa tässä vaiheessa sen kummemmin.
– Hallituksen päätös on päätös siinä kuin muutkin, mutta kysymys on, miten se mukautuu yleisiin puitteisiin, Pietilä muotoilee.

Forssan sivistys- ja tulevaisuuslautakunta päätti maaliskuussa yksimielisesti, että monitoimikeskuksen tilasuunnittelu pitää aloittaa.
– Tarkoitus ei ollut päättää rakentamisen aloittamisesta. Kyse on tilasuunnitelman tekemisestä, lautakunnan puheenjohtaja Raine Immonen (sd.) painottaa.
Immonen toteaa, että luvut kertovat aivan selkeästi, miksi uusi monitoimikeskus tarvitaan.
– Mitä kauemmin suunnitelmia lykätään, sitä enemmän rahaa menee hukkaan.

Kaupunginhallituksessa monitoimikeskuksen kannalla on ollut kokoomuslaisia ja yksi keskustalainen.
– Lautakunnassa on vain neljä kokoomuslaista ja yhdeksän muuta jäsentä kuudesta puolueesta, mutta kaikki olivat yksimielisiä siitä, että suunnittelu aloitetaan. Yhtäkkiä asiasta on tullutkin yhden puolueen ajama asia.
Immosta loukkaa se, että häntä sanotaan kokoomuksen juoksupojaksi. Hänestä koko vastustuksessa tuntuu välillä olevan kyse keskinäisten kemioiden ristiriidasta.
Immonen lisää, että jos hallituksen toisessa kokouksessa ei olisi kikkailtu varajäsenillä, äänestystulos olisi ollut toinen.
– Tosin siinä tapauksessa olisi taas vedottu siihen, ettei päätöstä voi tehdä niin pienellä erolla. Demokratia tuntuu olevan demokratiaa vain, jos äänestystulos miellyttää.

Immonen sanoo, että päätöksen siirtäminen tulevan valtuuston hoidettavaksi on vastuun pakoilua.
Hän uskoo vakaasti, että asiaa käsitellään uudelleen kesäkuun valtuustossa.
– Toivon, että valtuutetut, jotka ovat tilasuunnitelman teon puolella, uskaltaisivat rohkeasti puoltaa hanketta.
Immonen ei ymmärrä sitä, että joissain asioissa ryhmäkurilla ei ole merkitystä, kun taas toisissa ryhmän ajatuksista ei saa poiketa.
– Ikään kuin valtuutettu ei pystyisi ajattelemaan omilla aivoillaan.
Immonen sanoo, että hän seisoo kantansa takana. Hänen mukaansa kyse on koko kaupungin edusta.
Sitä hän ei vielä tiedä, aikooko hän olla tulevissa kuntavaaleissa enää ehdolla.
– En tiedä, olenko enää tervetullut oman ryhmäni ehdokkaaksi, Immonen naurahtaa.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic