Lounais-Häme

Monitoimikeskus vei voiton – Forssan valtuusto päätyi uuden rakentamisen kannalle äänestyksen jälkeen

Forssan kaupunginvaltuusto pui maanantai-iltana monitoimikeskuksen rakentamista pitkään ja hartaasti. Kokouksessa valtuutettu Vesa Niininen (sd.) esitti Emmi Lintosen (sd.) kannattamana, että kaupunginhallituksen päätöseritys kumottaisiin ja palattaisiin toteuttamaan jo valmiita Tölön koulun saneeraussuunnitelmaa.

Lisäksi esityksen mukaan koko kouluverkolle pitäisi laatia korjaussuunnitelma, jota toteutettaisiin talouden rahkeet huomioiden.

Äänestyksessä Niinisen esitys kaatui äänin 30–13. Eriävästä mielipiteestä ilmoitti 11 valtuutettua.

Valtuutettu Pasi Vikman (sd.) esitti asian palauttamista jääviys epäselvyyksien takia. Esitys raukesi kannattamattomana.

Valtuustosalissa käytettiin vain kaksi ryhmäpuheenvuoroa.

Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän puheenjohtaja Ilkka Joenpalo ihmetteli sitä, että päätöstä tehdään ilman tietoa monitoimikeskuksen todellisista kustannuksista. Joenpalo ei pidä valmistelua riittävän hyvänä. Samalla Joenpalo tarjosi katsauksen 1990-luvun alkuun, jolloin kaupunki joutui taloudellisesti polvilleen.

Joenpalo varoitti siitä, että suurinvestoinnin myötä kaupungin taloudellinen liikkumavara jää niin kapeaksi, ettei muihin kunnostuksiin ole enää varaa.

Kokoomuksen puheenvuoron pitänyt Lotta Saarenmaa totesi monitoimikeskuksen profiloivan kaupungin lapsiystävällisyyttä rakentaen myös kaupungin elinvoimaa. Puheenvuorossa Saarenmaa ilmoitti kokoomusryhmän olevan kokonaisuutena monitoimikeskuksen kannalla.

Valtuutettu Emmi Lintonen (sd.) totesi, että monitoimikeskuksessa lapset sullotaan suuryksikköön. Hän pelkää kustannusten nousua 30 miljoonaan euroon.

Keskustelua viritti osaltaan myös kaupunginhallituksen äänin 8–3 tekemä päätösesitys, että monitoimikeskuksen yhteyteen rakennettavan liikuntasalin koko määritellään suunnittelun yhteydessä.

Linjaus tehtäneen pikapuoliin. Sivistyslautakunta on esittänyt, että monitoimikeskuksen yhteyteen rakennettaisiin suuri  1 470 neliömetrin liikuntasali, joka palvelisi myös muita käyttäjiä kuin monitoimikeskuksen omat tarpeet edellyttävät.

Valtuusto antoi lisäksi kaupunginhallitukselle ja edelleen tekniselle ja ympäristötoimelle tehtäväksi laatia asemakaavamuutos Tölön koulun ja Yhtiönkadun väliselle peltoalueelle, jonne monitoimikeskus tullaan rakentamaan.

Lisäksi talousjohtaja Leena Järvenpää alkaa valmistella korkosuojauksia etukäteen vuosina 2020–21 nostettaville 20 miljoonan lainoille yhtenä tai useampana eränä. FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/52791-valtuustolla-paatoksen-paikka-maanantaina-forssan-kouluratkaisussa-isoja-lukuja-ja

Uusimmat

Fingerpori

comic