Lounais-Häme Forssa

Monitoimikeskuspäätös uudelleen kaupunginvaltuustolle – Tapio Virtasen valitus aiotaan taklata asian uudella käsittelyllä ja tekstilisäyksellä

Valitus taklataan uudella käsittelyllä ja tekstilisäyksellä.
Kuvituskuva. Kuva: Tapio Tuomela
Kuvituskuva. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan kaupunginvaltuusto saa uudelleen päätettäväkseen kesäkuisen ratkaisun monitoimikeskuksen suunnitelmien hyväksymisestä urakkalaskentaa ja toteutusta varten, koska valtuutettu Tapio Virtanen (vas.) valitti päätöksentekoprosessista Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Uudessa päätösehdotuksessa on yhtenä täydennettynä kohtana hankkeen valvonta, josta skisma alun perin syntyi. Valtuusto kokoontuu asian tiimoilta uudestaan jo ensi maanantaina 17. elokuuta.

Kaupunginhallitus ehdottaa valtuustolle, että se kumoaa kesäkuisen Monikylä-päätöksensä ja päättää asiasta heti uudelleen. Päätöksen kumoutuessa valituksen käsittely käy tarpeettomaksi, eikä monitoimikeskushankkeen aikataulu täten viivästy. Monitoimikeskuksestahan on jo pyydetty urakoitsijoilta tarjouksia.

Virtanen edellytti kesäkuussa hankkeelle omaa rakennusvalvojaa. Kaupunginhallitus esittää nyt lisäyksenä valtuuston hyväksyvän ratkaisun, jonka mukaan kaupunginhallitus ratkaisee rakennustöiden valvonnan ja rakennuttajan resurssien järjestämistavan muutenkin.

Lisäksi kaupunginhallitus toimittaa asiaa koskevan selonteon valtuustolle ja tekee tarvittaessa lisämäärärahan myöntämistä koskevan ehdotuksen valtuustolle ennen määrärahan käyttöä tarkoittavien toimenpiteiden aloittamista.

– Näin tämä ei vaikuta millään tavalla hankkeen aikatauluihin… Sitähän me kaikki olemme varmaan viisi vuotta odottaneet, että saataisiin tarjouspyynnöt sisään ja tiedettäisiin, mikä hankkeen todellinen hinta on, toteaa kaupunginjohtaja Jari Kesäniemi.

Virtanen esitti valtuustossa kesäkuussa, että hankkeen rakennusvalvontaan otetaan ulkopuolinen Monikylään keskittyvä rakennusvalvoja. Esitys muovautui käsittelyssä ponsilauselmaksi, jonka mukaan kaupunginhallituksen on mm. kiinnitettävä huomiota monitoimikeskuksen rakennustöiden valvonnan järjestämiseen mahdollisimman hyvin.

Virtasen mukaan ponsi poikkesi alkuperäisestä muutosesityksestä selvästi, mikä johti kunnallisvalitukseen.

Valituksessa Virtanen vaati, että hallinto-oikeus kumoaa valtuuston kesäkuisen päätöksen ja kieltää päätöksen täytäntöönpanon valituksen käsittelemisen ajaksi. Valitusperusteena oli päätöksen syntyminen virheellisessä järjestyksessä. FL

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic