Lounais-Häme Somero

Monitoimitalon remontti alkoi Somerolla – Seuroista ajoitus ei ole oikea

Monitoimitalossa käynnistynyt remontti valmistuu marraskuun alussa, kun palloilusarjojen syyskausi on jo pitkällä. Korvaavat tilat ovat seuroille liian pienet.
Someron monitoimitalo on remontin vuoksi suljettu kesän ja alkusyksyn ajan. Remontin pääurakoitsijana toimii Varpe oy. Julkisivutyöt erotettiin omaksi urakakseen, jotta paikallisilla yrityksillä olisi mahdollisuus osallistua urakkakilpailuun. Julkisivu-urakan sai Someron Peltipinta oy. Kuva: Lassi Puhtimäki
Someron monitoimitalo on remontin vuoksi suljettu kesän ja alkusyksyn ajan. Remontin pääurakoitsijana toimii Varpe oy. Julkisivutyöt erotettiin omaksi urakakseen, jotta paikallisilla yrityksillä olisi mahdollisuus osallistua urakkakilpailuun. Julkisivu-urakan sai Someron Peltipinta oy. Kuva: Lassi Puhtimäki

Someron monitoimitalon remontti alkoi viikko sitten purkutöillä ja valmista pitäisi olla viimeistään marraskuun ensimmäisellä viikolla.

– Remontti on haastava aikataulultaan ja kustannuksiltaan, sillä aina kun on kyse peruskorjauksesta, voi tulla yllätyksiä, tekninen johtaja Marko Mäkinen sanoo.

Monitoimitalossa uusitaan ilmastointi ja julkisivu, josta tehdään yhteneväinen uimahallin kanssa. Suurimmat muutostyöt ovat tatamin siirto ja kuntosalin laajentaminen. Jatkossa kulunvalvonta mahdollistaa salin käytön pidemmin aukioloin.

Mäkinen toteaa 1980-luvulla valmistuneessa monitoimitalossa olevan selvä korjaustarve.

– Nyt monitoimitalolle saadaan 15 vuotta lisää käyttöikää.

Lue myös: Someron monitoimihalliin pikaremontti – Tilat pitäisi kesän jälkeen saada takaisin käyttöön jo syksyllä

Koripalloseura Arska Basketin puheenjohtaja Jussi Varjus ei kiellä remontin tarpeellisuutta, mutta kuvaa ajoitusta surkeaksi.

– Tämä on karsea suonenisku kolmelle seuralle.

Hallin pääkäyttäjiä ovat koripallo-, salibandy- ja futsal-seura. Varjus olisi toivonut, että remontti olisi aloitettu aiemmin keväällä; halliremontin valmistuessa marraskuussa syyskausi on jo pitkällä.

Mäkinen vastaa aikataulun olleen kaikilla osapuolilla tiedossa viime syksystä lähtien, kun hankesuunnitelmaa tehtiin. Investoinnin ehtona oli valtionavustus, joka varmistui huhtikuussa.

Remontin kustannusarvio on noin 730 000 euroa. Remonttia ei voi siirtää, sillä 216 000 euron suuruisen valtionavustuksen saaminen edellyttää remontin aloittamista viimeistään tänä syksynä.

Seurojen toiveissa ollut palloilusalin käyttöönotto elokuussa ei myöskään tule onnistumaan.

– Ilmastointikoneet toimitetaan vasta elokuun lopussa, Mäkinen kertoo.

 

Kunta- ja terveysliikuntaryhmien osalta tilaongelma ratkaistaan niin, että syksyllä keskitytään ulkoliikuntaan.

Urheiluseuroille on tarjottu remontin ajaksi korvaavia tiloja Kiiruun ja Joensuun koulusta, mutta Varjuksen mukaan pienet salit eivät vastaa esimerkiksi monitoimitalossa pelinsä pelaavien nuorten ja aikuisten koripallojoukkueiden tarpeita.

– Tarvitsisimme täyspitkän kentän ja kolmen pisteen kaaret.

Hallin käyttöä isännöivän Someron Liikunnan toiminnanjohtaja Veera Hälli muistuttaa, että tilaongelmassa on kyse vain parista kuukaudesta.

Hän vertaa, että Someron uimahallin ollessa remontissa vuosina 2010–2012 Esan uimareiden piti käydä treenaamassa lähikunnissa kahden vuoden ajan.

– Siitä asti, kun uimahalli valmistui, on odotettu, että myös monitoimihalli saataisiin tuotua tälle vuosikymmenelle. Nyt pitää olla kovin tyytyväinen, että Somerolla panostetaan liikuntatilojen kehittämiseen ja kunnossapitoon. FL

Luitko tämän: Monitoimihallin remontin määräraha kasvoi – Someron talousarvio seuraavaksi valtuuston käsittelyyn

Uusimmat