Lounais-Häme

Monster-soundia maailmanluokan jazzkitaristille

Olli Soikkeli on onnistunut siinä, mistä moni haaveilee: soittanut New Yorkissa jazzia ammatikseen jo kolme viime vuotta. Forssalainen Monster-vahvistintekniikka on mukana kuvassa, kun akustisilla instrumenteilla tulkittavan mustalaisjazzin taitajana maailmanmainetta luonut kitaristi on laajentamassa reviiriään.

26-vuotias Soikkeli toteaa soittaneensa viimeisen vuoden ajan lisääntyvässä määrin amerikkalaistyylin sähköistä jazzia käyttäen kokkolalaisen Ari-Jukka Luomarannan AJL-Guitars-soittimia.

-Ari-Jukan kautta ovat Juha Mäntymaan Monster-vahvistimet tulleet minulle nimeltä tutuiksi. Juha taisi nähdä somessa videon, jossa soitan sähköistä jazzkitaraa ja otti yhteyttä ehdottaen, että voisi rakentaa kuvioihin sopivan custom- eli mittatilausvahvistimen.

Nyt asia on edennyt vaiheeseen, jossa Pohjois-Karjalan Nurmeksesta lähtöisin oleva lajinsa mestari pääsee ottamaan tuntumaa kyseiseen Monster-customiin esiintyessään hanuristi Julien Labron kanssa Forssan työväentalossa 17.9.

Tilaisuus päättää duon 5.9. Helsingin Savoy-teatterista käynnistyneen ja yhteensä 12 konserttia eri paikkakunnilla käsittävän Suomen-kiertueen.

Juha Mäntymaa luonnehtii omasta puolestaan Olli Soikkelin kanssa syntynyttä yhteistyösuhdetta ainutkertaiseksi tilaisuudeksi asiantuntijavinkkien saamiseen huippuammattilaiselta.

-Siinä kertyvä palaute on parasta, mitä tuotekehittelyni kannalta tulee tarjolle, hän summaa.

Hän toteaa Soikkelin osoittautuneen todelliseksi maailmanluokan huippukitaristiksi sikälikin, että tietää tarkalleen, mitä on tilaamassa. Esimerkiksi fokusoidun soundivasteen lisäksi vahvistimen tulee jäädä ulkomitoiltaan näppärästi roudattavan pieneksi.

-Hänellä on myös selkeä käsitys haluamastaan soundimaailmasta. Sekin, että tiedän millaisilla kitaroilla asiakkaani soittaa, on minulle tärkeää toivottuun lopputulokseen pääsemisessä.

Olli Soikkelin haluaman vahvistimen perussointia Mäntymaa luonnehtii naturaaliksi. Se vaikuttaa hänen mukaansa akustiseen musiikkiin profiloituneen tekijän kysymyksessä ollen etukäteen ennustettavalta asialta.

Mäntymaa määrittelee yhteistyössä asiakkaan kanssa toteutettavan customoinnin kaiken kaikkiaankin keskeiseksi osaksi arkipäivän toimintaansa. Hän muistaa tavanneensa Olli Soikkelin ensimmäisen kerran neljä vuotta sitten alan messutapahtumassa.

-Kun kuulin hänen soittavan, totesin heti, että nyt on liikkeellä uskomattoman kova kitarataituri, jonka kanssa sain keskustella unohtumattoman hetken kitaransoiton yksityiskohdista, toteaa itsekin melkoiseksi virtuoosiksi kitaraan tarttuessaan osoittautuva mies Monstereiden takana. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic