Lounais-Häme Forssa

Mäntymaan perheellä 50 vuotta musiikkialalla: Nyt putiikki muutti Forssan keskustaan

Takana täysiä vuosikymmeniä ja Jose Pineland’s Melancholy Monstersin jylhän rouhea bluesrock kerää huomiota maailmalla.
Juha Mäntymaa optimaaliseksi luonnehtimassaan ympäristössä, jossa kaikki on läsnä ja testattavissa. Kuva: Henna Mäntymaa

Siitä on 50 vuotta, kun Juha Mäntymaan isä Taito Mäntymaa aloitti Monster-vahvistimien ja -kaappien tuotannon Forssassa Hannu Lahtosen myötävaikutuksella.

Forssa on edelleen pääkallonpaikka, mutta nyt Monster Pineland putkivahvistimet ja kaapit sekä Visual Clone -kitarat löytyvät Forssan ydinkeskustasta.

– Optimaalinen paikka, jossa kaikki on läsnä ja testattavissa, yritystä pyörittävä Juha Mäntymaa tiivistää.

Muutto Hämeentien ja Säästöpankinkadun kulmaukseen merkitsee myös tuotteiden valmistus- ja esittelytoimintojen sijoittumista yhtenäisiin katutason tiloihin.

Tilat mahdollistavat niin ikään putkivahvistin-, kitara- ja bassohuollot sekä korjaukset ja oheistarvikkeiden myynnin.

Helmikuun puolivälissä toteutuneen muuton yhteyteen ajoittuivat myös Monster-tuoteperheen 50- ja Visual Clone Guitars -tuoteperheen 30-vuotismerkkipaalut.

Juha Mäntymaa on vastannut yrityksen tuotannosta ja tuotekehityksestä sukupolvenvaihdoksen jälkeen vuodesta 2003 lähtien.

Visual Clone Guitars -tuotekehitys on on ollut käynnissä alusta alkaen.

– VCG-vanhennus kloonausprosessin perustana muodostavat erittäin yksityiskohtaisen toisinnon täysin käsityönä, Juha Mäntymaa huomauttaa.

Lue lisää Mäntymaan pajasta

Uusimman Monster Pineland tuoteperheen hän toteaa edustavan 50-vuotisen tuotekehityksen huippua ja sanoo kaikki vahvistimet valmistettavan käsityönä yksi kerrallaan.

– Valmistusfilosofiamme kulmakiviä olivat alussa ja ovat edelleen ylimitoitetut muuntajat, passiivikomponentit sekä mekaaniset ratkaisut.

– Toimimme myös aidosti kestävän kehityksen mukaisesti. Tuotteidemme elinkaari mitataan vuosikymmenissä ja luonnossa hajoamattomien materiaalien osuus niin valmistuksessa ja pakkauksissakin on minimoitu.

Juha Mäntymaa on myös kovimman tason kitaristi, jonka Jose Pineland’s Melancholy Monsters -bändi sai kesällä 2018 miehitykseensä legendaluokan kosketinsoittaja Tapio Niemelän, joka on meritoitunut muun muassa Hullujussi, Bluesounds ja Kapteeni Nemo yhtyeissä.

– Kokonaissointimme ja sisäinen dynamiikkamme saivat merkittävän lisän. Tuloksena on jylhänrouhea kokonaisuus, joka ei jätä kitaravetoisen bluesrockin ystäviä kylmäksi, Mäntymaa luonnehtii.

Bändissä soittavat hänen lisäkseen jo yhtyeen triokokoonpanossa vaikuttaneet basisti-taustalaulaja Mika Lepistö sekä rumpali Petri Lepistö. Kokoonpano pääsi syksyllä 2018 tunnetun Stagent-ohjelmatoimiston listoille.

Jose Pineland`s Melancholy Monsters:
hattupäinen Juha Mäntymaa, rumpali Petri Lepistö ja basisti Mika Lepistö,

Samana syksynä Jose Pineland’s Melancholy Monsters voitti The Akademia/LA/USA järjestämän kuukausittaisen kisan parhaasta blues-genren biisistä.

– Tämän johdosta olemme ehdolla 2019 huhtikuussa järjestettävässä The Academia Music Awards Gaalassa vuoden blues-genren voittajaksi. Lähetämme tähän Akademia-studiolta Los Angelesista striimattuun tapahtumaan puhe- ja soittomateriaaliamme.

Bändin ensimmäinen Suomen rajojen ulkopuolelle suuntautuvana keikkana on luvassa Estonian suurin bluesfestivaali 2019 Agustibluus elokuussa.

Yhtyeen neljä kappaletta sisältävän EP1:n materiaalia on soitettu joulukuun alusta lukien globaalisti 10:llä eri radioasemalla, paikkoina muun muassa Los Angeles, NYC, Lontoo, Rio De Janeiro ja Tokio.

– Viimeisimmän tiedon mukaan olimme 2019 tammikuun lopulla soitetuimman blues-genren biisin asemassa. FL

Lue myös:  Monster-soundia maailmanluokan jazzkitaristille

Uusimmat

Näkoislehti

28.9.2020

Fingerpori

comic