Lounais-Häme

Monta mitalisuosikkia Kalevan kisoihin

Suurin osa Forssan Lehden levikkialueelta Kalevan kisoihin lähtevistä yleisurheilijoista kuuluu lajiensa mestari- tai mitalisuosikkeihin.

Alueelta lähtee ylihuomenna Jyväskylässä alkaviin Suomen mestaruuskisoihin yhdeksän urheilijaa, joista kuusi edustaa Someron Esaa, kaksi Forssan Salamaa ja yksi Urjalan Urheilijoita sekä Tammelan Ryskettä.

Viimevuotisia mestaruuksiaan puolustavat Esan Henri Liipola moukarissa, Urjalan Urheilijoiden Aleksi Ojala 20 kilometrin kävelyssä ja Esan Minna Nikkanen seiväshypyssä.

 

Vahvin suosikki mestaruutensa uusijaksi on Liipola, joka on kohentanut ennätyksensä tänä kesänä lukemiin 75.47. EM-kisoihin jo valittu Liipola on tilastossa omaa luokkaansa, sillä tilastokakkonen Aaron Kangas on yli kolmen metrin päässä. Käytännössä tai teoriassa ainoa Liipolan mestaruuden uhka on neljän edellisen vuoden mestari David Söderberg. 38-vuotias veteraani ei ole kilpaillut tänä vuonna, mutta on ilmoittautunut Jyväskylään.

Aleksi Ojala yrittää uusia kolmen edellisvuoden mestaruutensa 20 kilometrin maantiekävelyssä, mutta helppoa se ei ole, sillä kovaan kuntoon päässyt Veli-Matti Partanen on kävellyt matkan tänä vuonna yli kaksi minuuttia nopeammin. Ojala ja Partanen laskeutuvat tällä viikolla vuoristoleiriltä Kalevan kisoihin.

Minna Nikkasella on peräti yksitoista Suomen mestaruutta, joista kahdeksan viimeisintä on tullut vuosina 2010-2017. Nyt mestaruus on tiukassa, sillä Nikkasen tämän kauden paras tulos 431 on kesäkuun alusta, jonka jälkeen hän on yltänyt parhaimmillaan 425:een. Se ei ehkä riitä kauden kärkitulosta 445 pitävän Wilma Murron ja 439 hypänneen Saga Anderssonin päihittämiseen.

 

Edellä mainitun kolmikon lisäksi Esan Tommi Holttinen hyppäsi viime vuonna seipäässä hopealle ja Salaman Janica Rauma juoksi hopealle sekä 10 000 metrillä että 3000 metrin esteissä.

536 keväällä hypänneelle Holttiselle voi nytkin ennustaa himmeämpää mitalia, sillä kauden tilastossa edellä ovat Urho Kujanpää (555) ja Tomas Wecksten (550).

Janica Rauma on alittanut esteissä EM-kisarajan, mutta Jyväskylässä hän juoksee vain 5000 metriä sunnuntaina. Rauma on matkan tilastokakkonen Camilla Richardssonin jälkeen.

– Leirillä mukana oleva Jukka Keskisalo totesi, että esteiden juokseminen olisi turha riski, kertoi Sveitsistä tavoitettu Rauma, joka kotiutuu leiriltä myöhään keskiviikkona.

Rauman poisjäänti esteiltä avaa Salaman toiselle juoksijalle Astrid Snällille mitalisauman. Viime viikolla nuorten MM-kisoissa este-ennätystään parantaneen Snällin edelle jää ajallaan vain Richardsson. Toinen kova juoksija Sandra Eriksson on juossut tänä vuonna vain sileitä matkoja, mutta on ilmoittautunut Jyväskylään estekisaan.

Snäll on ilmoittautunut myös 5000 metrille, josta hänellä ei ole tällä kaudella tilastoaikaa.

 

Edellä mainittujen lisäksi Esasta ovat Kalevan kisoihin ilmoittautuneet naisten moukariin tilastoviitonen Johanna Witka sekä Silja Kosonen ja kolmelle juoksumatkalle (1500 m, 3000 me, 5000 m) lähdössä oleva Linnea Harala. Ryskettä edustaa Kalevan kisojen ensikertalainen Ville Tuki korkeushypyssä. FL

 

 

Kalevan kisoihin:
Tommi Holttinen SEsa, seiväsHenri Liipola SEsa, moukariAleksi Ojala UrjU, 20 km kävelyMinna Nikkanen SEsa, seiväsJanica Rauma FoSa 5000 mAstrid Snäll FoSa, 5000 m, 3000 meLinnea Harala SEsa 1500 m, 5000 m, 3000 meJohanna Witka SEsa, moukariSilja Kosonen SEsa, moukari

Uusimmat

Fingerpori

comic