Lounais-Häme Hämeenlinna

Mopojen vauhti kasvaa entisestään – Katso videolta moottoripyöräpoliisin viesti nuorille hämäläisille mopoilijoille

Poliisit ovat huolissaan erityisesti vanhempien osallistumisesta mopojen viritykseen.
Vanhempi konstaapeli Ari Vainio toivoisi nuorten vanhempien puuttuvan virittämisen. Kuva: Pekka Rautiainen
Vanhempi konstaapeli Ari Vainio toivoisi nuorten vanhempien puuttuvan virittämisen. Kuva: Pekka Rautiainen

Poliisi on huolissaan viritettyjen mopojen liikenneturvallisuudesta ja yleisesti alaikäisten kuljettajien liikennekäyttäytymisestä, kertovat Hämeen poliisin moottoripyöräpoliisit Jari Lehtinen ja Ari Vainio.

Traficomin tilastojen mukaan Hämeen poliisi on vuosina 2015–2019 lähettänyt virastolle yhteensä 158 valvontailmoitusta. Tilastoon on kirjattu ne kiinni otetut mopot, joista tulisi maksaa autoveroa. Viritettyjen mopojen määrä voi olla huomattavasti suurempi.

Virittämiseen on monia keinoja, ja viime aikoina mopot ovat poliisien havaintojen mukaan alkaneet kulkemaan entistä kovempaa. Etenkin mopon moottorin tai sylinterisarjojen vaihtaminen isompaan on yleistynyt.

– On ollut jopa 160-kuutioinen Monkey-mopo, joka kulki sitten toista sataa, Lehtinen kertoo.

Nuoret lisäävät nopeutta mihin tahansa menopeliin: mopoautoon, mopoon, skootteriin, mönkijään ja niin edelleen. Poliisin pysäyttämät virittäjät ovat olleet pääsääntöisesti poikia.

– Virittämisskaalaan kuuluvat kaikki kulkupelit millä ennen auton ajokorttia ajetaan, Vainio toteaa.

Vanhempien osallisuus huolettaa

Poliisien mielestä vaikuttaa siltä, että vanhemmat ovat usein virittäneet kulkuvälineitä yhteispuuhissa lastensa kanssa tai ainakin hiljaisesti hyväksyvät virittämisen. Poliisit pitävät ilmiötä huolestuttavana.

Kotona toivottaisiin puhuttavan mopojen käytöstä ja rajoista, sillä vastuu turvallisuudesta on vanhemmilla. Viritys ja mopojen vertailu on nuorisoporukoissa yleistä, ja muiden esimerkistä nopeutta halutaan nostaa. Vanhempien tehtävä olisikin huolehtia rajoja hakevien teinien turvallisuudesta, eikä innostaa rikkomuksiin.

– Jos nuoren mopoa ei ole koskaan kokeillut kukaan aikuinen, se olisi hyvä tehdä. Se osoittaa samalla, että asiasta välitetään, Vainio toteaa.

Konstit ovat poliisin tiedossa

Mopoilijoita valvotaan niin kuin liikennettä muutenkin. Jos poliisi huomaa tavallisesta poikkeavaa, se voi pysäyttää mopon ja tarvittaessa kokeilla sitä itse. Virityksiä yritetään piilottaa poliisilta muun muassa erilaisten nappirajoittimien avulla. Se on kuitenkin usein turhaa.

– Sen aika hyvin tuntee menopeliä koittaessa, että kaikki ei ole kunnossa, Vainio toteaa.

Koulujen alku ei oikeastaan vaikuta mopoilijoiden määrään, mutta ajankohdat vaihtuvat.

– Kesällä nuoret ovat liikkeellä ilta- ja yöaikaan. Koulujen alettua liike painottuu etenkin aamuihin ja iltapäiviin, Vainio kertoo.

Koulujen alun yhteyteen on tulossa liikenteenvalvontaan liittyvä kampanja, joka ei kuitenkaan kohdistu erityisesti mopoihin. Poliisi aikoo aluksi tehostaa valvontaa koulujen läheisyydessä.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Mopoja vahditaan liikenteessä samalla tavalla kuin muitakin. Kuva: Pekka Rautiainen

Myös mopomiitit ja ajoneuvon kunto työllistävät poliisia

Entistä kovemman virittämisen lisäksi mopoilijoiden järjestämät kokoontumiset, eli miitit, ovat yleisiä. Miiteissä sadat nuoret kerääntyvät ajelemaan, keulimaan ja polttamaan kumia. Miittien aiheuttamat meluhäiriöt tuovat usein soiton poliisille.

Poliisi toivoo kotona käytävän keskustelua siitä, onko tällaisiin tapahtumiin osallistuminen järkevää. Miitteihin voi tutustua YouTubesta, josta niistä löytyy runsaasti videoita.

Virittämisen lisäksi poliisi tarkkailee ajoneuvojen kuntoa. Esimerkiksi huonot renkaat, ajovalot tai jarrut vaikuttavat olennaisesti liikenneturvallisuuteen. Keulimiseen liikenteessä poliisi suhtautuu ankarasti.

– Ensisijaisesti tahdomme kuitenkin huomauttaa ennemmin kuin sakottaa, Vainio sanoo.

Virittäminen

Virittämisellä tarkoitetaan kulkuneuvon huippunopeuden nostamista yli 45 kilometrin tuntivauhtiin tai sylinteritilavuuden nostamista yli 50 kuution.

Poliisi testaa huippunopeuden yleensä koeajamalla tutkaan.

Viritettyä mopoa pidetään kevytmoottoripyöränä.

Jos kuljettajalla ei ole vähintään A1-ajokorttia, hän syyllistyy ajo-oikeudetta ajamiseen. Tällöin kuljettaja voi menettää ajo-oikeutensa tilapäisesti.

Ajoneuvon omistajalle voidaan määrätä maksettavaksi autovero, jota peritään kaikista muista moottoriajoneuvoista kuin mopoista.

Poliisi voi sakottaa ajoneuvoon tehdyistä muutoksista, rekisteröimättömällä ajoneuvolla ajamisesta ja ylinopeudesta.

Viritetty mopo voi johtaa myös vakuutusmaksujen nousuun.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic