Lounais-Häme

"Morandin sillan romahdus lävisti Genovan sydämen" - tuhannet italialaiset surivat siltaturmassa kuolleita

Genova
18.08.2018, 19:59

Ulkomaat

Italiassa tuhannet ihmiset ottivat osaa siltaturman uhrien hautajaisiin lauantaina Genovan kaupungissa. Myös pääministeri Giuseppe Conte ja presidentti Sergio Mattarella osallistuivat tilaisuuteen. Lauantaina Italiassa vietettiin myös kansallista surupäivää siltaonnettomuuden uhrien muistoksi.
Lauantaina vahvistettiin, että turmassa kuoli 39 ihmistä, joista 19 haudattiin valtiollisin menoin. Valtiolliset hautajaiset pidettiin tilapäisen kappelin asemaa ajavassa messukeskuksessa.
– Morandin sillan romahdus lävisti Genovan sydämen. Kipu on kova, arkkipiispa Angelo Bagnasco sanoi kuulijoille katolisessa jumalanpalveluksessa.
Hautajaisten yhteydessä imaami luki rukoukset myös siltaonnettomuudessa kuolleille kahdelle albanialaiselle muslimille.
Yli puolet uhrien läheisistä ei halunnut ottaa osaa valtiollisiin hautajaisiin. Osa omaisista tahtoi järjestää yksityiset hautajaiset, toiset protestoivat poisjäännillä viranomaisia ja poliitikkoja, joiden toimettomuutta he pitävät osasyynä turmaan.
– Pojastani ei tule numeroa italialaisten epäonnistumisista johtuvien kuolemien listaan. Emme halua farssihautajaisia, vaan kotona järjestetyn seremonian, turmassa kuolleen pojan isä kirjoitti sosiaalisessa mediassa.
Pelastustyöntekijät löysivät aiemmin lauantaina lisää kuolonuhreja sillan raunioista. Viranomaisten mukaan uhrit olivat auton sisällä.
Italialaismedian mukaan kyseessä oli kolmihenkinen perhe. Myös heitä muistettiin hautajaisseremoniassa.

Sillan kunnossapitäjä vastasi vaatimuksiin

Morandin siltaa ja moottoritieverkostoa hallinnoiva Autostrade-yhtiö ilmoitti, että se tarjoaa 500 miljoonaa euroa kaupungin avuksi ja sillan jälleenrakennustyöhön. Sisäministeri Matteo Salvini oli aiemmin ehtinyt vaatia kyseistä summaa perheiden ja kaupungin tueksi.
Italian hallitus on syyttänyt Autostradea sillan kunnossapidon laiminlyönnistä.
1960-luvulla rakennettu Morandin silta romahti tiistaina. Syytä romahdukselle ei vielä tiedetä, mutta sillan huonosta kunnosta oli raportoitu jo aikaisemmin.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti