Lounais-Häme Forssa

Motoristit palaavat Pilvenmäelle

Maaradan Pohjoismaiden mestaruuskilpailut ajetaan ensi perjantaina Forssassa.
Pilvenmäellä ajettiin moottoripyörillä kilpaa viimeksi vuonna 2016 maaradan MM-osakilpailussa.

Pilvenmäen raviradalla ajetaan yli kahden vuoden paussin jälkeen ensi perjantaina moottoripyöräkilpailut, kun Forssassa kilvoitellaan maaradan Pohjoismaiden mestaruudesta,

Forssan Moottoriseura järjesti Pilvenmäellä vuosittain maaradan kotimaisia tai kansainvälisiä arvokisoja, jotka huipentuivat kuutena vuotena 2010-2016 henkilökohtaisiin MM-osakilpailuihin ja MM-joukkuekisoihin.

Vuoden 2015 välivuoden jälkeen FMS taipui vielä toissa vuonna kisaisännäksi kansainvälisen moottoriliiton suostuttelujen seurauksena, mutta kun kisat tuottivat vuodesta toiseen taloudellista tappiota päätti seura lopettaa työlään rahankulutuksen.

Viime vuonna Pilvenmäellä ei siis päristelty lainkaan, mutta keväällä FMS myöntyi Suomen Moottoriliiton haettua PM-maaradalle isäntää. PM-kisojen taloudellinen riski on huomattavasti pienempi kuin MM-kisoissa etenkin kun FMS:n yhteistyö Pilvenmäen raviradan kanssa jatkuu suotuisana.

Perjantaina ajettavissa PM-kisoissa on nimestä huolimatta vahvasti kansallinen leima, sillä lähtökaavion viidestätoista kuskista yhdeksän ajaa suomalaislisenssillä, kun joukkoon lasketaan myös saksalais-suomalainen Klaus-Peter Gerdeman. Ruotsista tulee neljä kuskia ja Norjasta kaksi, mutta lähinnä speedwayta ajavat tanskalaiset jättävät PM-kisat väliin.

PM-kisassa nähdään myös paikallista väriä, kun starttiritsan taakse asettuvat forssalainen Aarni Heikkilä ja jokioislainen Henri Ahlbom. Molempien kilpailukausi on jäänyt vajavaiseksi, Heikkilän työkiireiden ja Ahlbomin heinäkuisen loukkaantumisen vuoksi. Ahlbom loukkaantui speedwayn SM-liigan osakilpailussa, mutta sai kauden päätteeksi SM-kullan Porin Moottorikerhon Porin Nopea Racing -joukkueen jäsenenä. Heikkilä puolestaan ajoi hopealle päätyneessä Pirkan Moottorimiesten Wasamat -joukkueessa.

PM-kilpailun lisäksi perjantaina ajetaan välilähtöinä Classic- ja Flat Track -luokat. Classiciin on ilmoittautunut kymmenkunta kuskia, mutta Flat Trackiin puolet vähemmän. FL

PM-kisan kuljettajat:

1. Jarmo Raappana, Suomi

2. Jarno Kokkonen, Suomi

3. Henri Ahlbom, Suomi

4. Niklas Klinberg, Ruotsi

5. Daniel Henderson, Ruotsi

6. Max Koivula, Suomi

7. Anders Mellgren, Ruotsi

8. Tommy Thu, Norja

9. Simo Pulli, Suomi

10. Roar Pedersen, Norja

11. Janne Koivula, Suomi

12. Joel Andersson, Ruotsi

13. Nike Lunna, Suomi

14. Aarni Heikkilä, Suomi

15. Klaus-Peter Gerdeman, Suomi

Varakuljettaja:

16. Mattias Blom, Suomi

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.2.2020