Lounais-Häme

Moukarinheittäjä Inga Linna livahti takaportista Berliinin joukkueeseen

Helsinki
31.07.2018, 15:18

Urheilu-uutiset

Yleisurheilun EM-kisajoukkue kasvoi tiistaina vielä yhdellä urheilijalla. Moukarinheittäjä Inga Linna pääsi kisoihin rankingsijoituksensa perusteella ja nosti Suomen joukkueen lopullisen urheilijamäärän 42:een.
Myös Hilla Uusimäen rankingsijoitus 400 metrin aitajuoksussa olisi riittänyt kisamatkaan, mutta hän kieltäytyi lonkkavaivojen takia kutsusta. Naisten 4×100 metrin viestissä Suomi ei käytä tarjolla ollutta paikkaa.
Riihimäen Kiskoa edustava Linna heitti sunnuntaina ennätyksensä 68,79. Tulos jäi 21 senttiä EM-kisojen tulosrajasta, mutta hän pääsee mukaan, kun 26 urheilijan joukko ei täyttynyt tulosrajan selvittäneistä kilpailijoista.
– Berliini oli tavoitteenani, ja minulla oli pieni usko ja toivo, että tulos riittäisi EM-kisoihin. Nyt on hyvä lähteä kisoihin, kun olen juuri heittänyt ennätykseni ja olen hyvässä kunnossa, Linna kommentoi kisapaikkaansa Urheiluliiton nettisivuilla.
– Seuraava tavoite on heittää Berliinissä omalla tasollani. Uskon, että se riittäisi finaaliin.
Uusimäki kieltäytyi kisamatkasta Kalevan kisojen jälkeen iskeneiden lonkkakipujen takia.
– Lonkka ja takareisi kipeytyivät Kalevan kisojen jälkeisen viikon alussa. Tosi harmi, kun Kalevan kisoissa alkoi tuntua, että pääsen viimein taas juoksemaan kunnolla, Uusimäki kertoi.
Uusimäki sijoittui Kalevan kisoissa toiseksi ajalla 57,78, jolla hän jäi vain kahdeksan sekunnin sadasosaa Berliinin tulosrajasta.
Berliinin EM-kisoissa kilpaillaan 6.-12. elokuuta.

http://yleisurheilu.fi/uutinen/linna-nousi-em-joukkueeseen-uusimaki-kieltaytyi-kutsusta-lonkkavaivan-takia

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic