Lounais-Häme

Muikkelis makkelis!

Suomi-sarjassa on harvoin helppoja pelejä, mutta sunnuntai-illan kierroksella sarjanousija Muik Hockey oli Palloseuralle heppoinen vastus. FPS pyöritteli parasta pistämättään sarjan hännille jämähtäneestä vierasjoukkueesta varman 7–2-voiton.

Jos on Forssassa viime kausina nähty monta tiukkaa vääntöä ja tila ja aika ollut niin sanotusti kortilla, niin eilen jäällä sai liukua rauhassa. Uusikaarlepyyläinen Muik karvasi rohkeasti ylhäältä, mikä jätti keskikentälle tilaa ja FPS pääsi purjehtimaan helposti vieraiden puolustusalueelle.

Täysin FPS:n hallussa olleessa ensimmäisessä erässä nähtiin kaksi forssalaisosumaa, paikkoja oli useampaankin maaliin. Jukka-Pekka Kurtelius iski forssalaisten ensimmäisen kauniin ylivoimakuvion päätteeksi. Tommi Takaveräjä ja Joona Tala pohjustivat. 2–0:aan tilanteen laukoi Joni Vuorela Talan poikittaissyötöstä.

Torjuntatilasto kertoo FPS:n ylivoimasta avauserässä. Muikin maalivahti Axel Nyfors venyi kiekon eteen 13 kertaa, FPS:n Henri Viitala selvisi yhdellä torjunnalla.

 

FoPS vei peliä toisessakin erässä. Mikko Saikkonen laukoi heti erän alussa FPS:n 3–0-johtoon ja Jeffrey Lawman viimeisteli perään 4–0-lukemat.

Muik Hockey pääsi erän puolivälissä kahden miehen ylivoimalle ja käytti paikkansa. Maskilla pimennetty Viitala ei voinut Jimmy Sigfriedsin laukaukselle mitään.

Päätöserässä Joona Vainio kurotti maalin kulmalta FPS:n 5–1-johtoon. Illan ehkä komein kuvio nähtiin 6–1-osumassa. Teemu Karjalainen ja Niklas Saha puhkoivat vieraiden puolustuksen nopeilla syötöillään, ja Jyri Waajakoski tälläsi vapaasta paikasta kiekon maalin kattoon.

 

Aleksi Karlssonin laukoma 7–1-maali oli jäädä jo loppunumeroiksi, mutta pelin viimeisillä hetkillä Muikin Joel Portin pääsi vapaaksi ja kavensi päätöslukemiksi 7–2.

– Kolme pistettä tyydyttää, mutta ei tämä meiltä ihan parasta ollut. Hyvää oli se, että onnistumisia tuli joka kentälle. Tästä on hyvä jatkaa, FPS:n valmentaja Asko Rantanen sanoi.

 

FPS nousi 20 pisteeseen ja majailee Suomi-sarjan sarjataulukossa neljäntenä. Joukkueella on tällä viikolla kaksi ottelua, se kohtaa lauantaina sarjakolmosen Pyryn Nokialla ja sunnuntaina Forssaan saapuu alemman keskikastin Riemu Jyväskylästä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic