Lounais-Häme

Muista nauttia matkasta

Maajoukkuelibero Roosa Koskelo elää jännittäviä aikoja. Suomessa kaiken mahdollisen voittanut lentopalloilija tähyää pelipaikkaa ulkomailta. 
Koskelo olisi voinut jatkaa LP Viestissä, sillä sopimusta oli vuosi jäljellä. Papereista löytyy kuitenkin pykälä, joka mahdollistaa siirtymisen ulkomaille.
Ja ulkomaille Koskelo suuntaa, vaikka on viihtynyt hyvin Salossa.
– Tykkään olla Salossa, mutta tuntuu siltä, että nyt on uusien haasteiden aika. Kotimaan kenttiä on tullut katseltua, takana on noin 220 liigapeliä, kotikaupungissaan Forssassa poikennut Koskelo kertoo.
Salo, vaikka Viesti hämeenlinnalaiselle HPK:lle kevään finaaleissa taipuikin, on Suomessa naislentopalloilijalle varmasti se ykkösvaihto. Koskelo on kuitenkin päättänyt pelata syksyllä ulkomailla.
– En tiedä vielä, minne olen menossa. Sinne mennään, minne järkevimmän sopimuksen saa.
Ranska on yksi hyvä vaihtoehto, eikä Puolakaan olisi huono valinta. Koskelon oma suosikki löytyy ehkä hieman yllättävältä suunnalta, ainakin Lounais-Suomesta katsottuna. 
– Jos kaikki menisi omien toiveideni mukaan ja saisin juuri sellaisen unelmasopimuksen kuin haluaisin, pelaisin ensi kauden Azerbaidzanissa. Naislentopallon taso on maassa korkealla, siellä pelaa ihan maailman huippuja. Olen pelannut Bakussa ja se muutti käsitystäni paikasta. Bakuhan oli ihan metropoli, Koskelo kertoo.
Kaspianmeren rannalla sijaitseva Azerbaidzan saa suurimman osan tuloistaan öljystä ja kaasusta. Öljytulot takaavat sen, että pelaajien palkkataso on parempi kuin useimmissa muissa maissa.
Kesän lopulla 25 vuotta täyttävä Koskelo on voittanut Viestissä kaksi SM-kultaa. Cup-mestaruuksiakin on Salon vuosilta kaksi.
Tänä keväänä Viesti taipui finaaleissa HPK:lle ja jäi pitkästä aikaa hopealle. Loppuotteluiden häviäminen otti Koskelollakin koville, mutta hän alkaa olla päässyt yli pettymyksestä.
– Siinä hetkessä harmitti ehkä kovempaa kuin koskaan. Joukkuelajissa on kuitenkin se hieno puoli, että siinä ei ole ikinä yksin, kertoo joukkuekavereistaan ja taustajoukoistaan lohtua saanut Koskelo.
– Fiilikset ovat nyt jo hyvät. Tässä on pikku hiljaa oppinut, että urheilussa on paljon muutakin kuin voitetut ja hävityt mitalit. Pitää muistaa nauttia myös matkasta, Koskelo jatkaa hymyssä suin.
Tarkkaa syytä tappiolle ei ole löytynyt. Viesti on hallinnut niin pitkään naislentopalloa Suomessa, että vatsat saattoivat olla jo täynnä.
Ja ehkä jatkuva voittaminen kääntyy jossain vaiheessa itseään vastaan. Se voi tuoda paineita tai jonkinlaisen luulon, että kyllä se voitto taas käännetään kotiin. Se ainakin on varmaa, että HPK:ltä löytyi nälkää, varmasti enemmän kuin Viestiltä, vaikka Salossa kaikki asiat tehdään ammattimaisesti.
Pitkän kauden maajoukkueen ja Viestin riveissä vetänyt Koskelo ehti kevään jälkeen hetken palautella. Useampi viikko meni, että libero ei edes koskenut palloon.
Hän ehti myös poiketa Forssassa morjestamassa perhettä ja tuttuja.
– Minä olen sen tyyppinen pelaaja, että tarvitsen sellaisen palloikävän, ennen kuin haluan taas jatkaa.
Koskelo tuntee olevansa nyt fyysisesti vahvempi kuin koskaan aiemmin. Myös henkinen puoli on kunnossa, hän on kypsynyt ja oppinut elämään ja ajattelemaan kuin huippu-urheilija. FL

Forssalainen Salon paras
Monivuotinen maajoukkuelibero.164-senttinen, täyttää elokuun lopulla 25 vuotta.Pelannut viime kaudet Salossa, mutta on yhä kirjoilla kotikaupungissaan Forssassa.Aloitti lentopalloilun isänsä ja veljiensä jalanjäljissä kuusivuotiaana.Ensimmäinen liigapeli Someron paidassa talvella -07.Suomen mestaruudet -14 ja -15 (LP Viesti).SM-hopeaa -10, -12, -13 ja -16. (HPK, Kangasala, Viesti).Suomen cupin voitto -12, -14 ja -15. (Kangasala ja Viesti)Mestareiden liigan viikkotähdistössä kaudella -14–15.22 naisten A-maaottelua.Salon paras urheilija -15.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic