Lounais-Häme Forssan seutu

"Mulla ei oo mitään tekemistä" – Taidetta ja esiintymistaitoja tarjolla lapsille ja nuorille talvilomalla Forssan seudulla

Kulttuuriyhdistys Kuvio tarjoaa lapsille ja nuorille lomapuuhaa. Ilmoittautuminen on käynnissä.
Kulttuuriyhdistys Kuvio tuo Forssan seudun kuntiin puuhaa lapsille ja nuorille talvilomalla. Syksyllä 2017 Tammelan Riihivalkamassa opittiin sirkustaitoja. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kulttuuriyhdistys Kuvio tuo Forssan seudun kuntiin puuhaa lapsille ja nuorille talvilomalla. Syksyllä 2017 Tammelan Riihivalkamassa opittiin sirkustaitoja. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan seudun lapsille ja nuorille on tarjolla luovaa puuhaa talvilomaviikoksi. Viikoilla 8 ja 9 on ohjelmassa muun muassa klovneriaa ja naamioteatteria, kierrätystaidetta ja viipperäpajaa.

Ypäjällä lomaillaan jo viikolla 8, muissa Forssan seudun kunnissa viikolla 9.

– Jokaisessa kunnassa toteutetaan kaksi yhden päivän taideleiriä. Forssasta, Jokioisilta, Humppilasta, Tammelasta ja Ypäjältä tulevat lapset ja nuoret voivat osallistua kaikkiin tarjolla oleviin leireihin, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Minna Autio.

Leiripäivät ovat useamman tunnin mittaisia.

 

Ypäjällä on tarjolla maanantaina 17. helmikuuta teatterileiri, jossa perehdytään naamioteatteriin ja klovneriaan. Kartanon koululla järjestettävä leiri sopi niin vasta-alkajille kuin kokeneille harrastajillekin. Jonna Wickströmin ohjaama leiri on suunnattu noin yläasteikäisille.

Lomaviikon päätteeksi perjantaina valmistetaan Reika Vesalan ohjauksessa tuulihyrriä eli erilaisia viipperiä. Leiriin voi osallistua koko perhe.

 

Jokioisilla vietetään maanantaina 24. helmikuuta koko perheen unelmien taiteilupäivää, jossa rakennetaan miniatyyrimaailmoja ja otetaan niistä polaroid-kuvia. Leiri järjestetään Paanan koulun kuvataideluokassa ja sen ohjaa Taidelaboratorion Mirjami Rajamäki.

Tiistaina 25. helmikuuta otetaan Jokioisilla tuntumaan musiikkiteatteriin Ääniä ja inspistä – laululeirillä. Paanan koululle kokoontuvat 10–16-vuotiaat, jotka laulavat Merikerttu Mutalan ohjaamana kuorolauluja sekä tämän päivän poppia moniäänisesti.

 

Humppilassa nähdään maanantaina 24. helmikuuta Outoja näkyjä eli silloin paneudutaan sanataiteeseen ja mystisiin kuviin Humppilan lasin kauppakeskuksessa. Tiina Poutanen ohjaa 11–15-vuotiaita keksimään uusia maailmoja ja olentoja, näkemään maailma erilaisin silmin ja kuvaamaan mystisiä ideoita sekä sanoin että kuvin.

Perjantaina 28. helmikuuta Humppilassa tehdään kierrätystaidetta ja pystytetään viipperäpaja lasitehtaan kauppakeskukseen. Sari Kivimäki ja Reika Vesala ohjaavat koko perhettä kädentaitoihin.

 

Forssassa heittäydytään keskiviikkona 26. helmikuuta niin ikään Ääniä ja inspistä – laululeirille Lounais-Hämeen musiikkiopiston toisen kerroksen kuorosalissa. Leiri on kaikille 10–16-vuotiaille avoin.

Perjantaina 28. helmikuuta myös Forssassa nähdään Outoja näkyjä eli paneudutaan sanataiteeseen ja mystisiin kuviin Forssan kuvataidekoulussa. Leiripäivä ruokkii mielikuvitusta.

 

Tammelassa taikuus on kunniassa keskiviikkona 26. helmikuuta, kun noin alakouluikäisten taikurikurssi alkaa Manttaalin nuorisotilalla. Taikuri Jari Reponen opettaa muun muassa hauskoja taikatemppuja.

Torstaina 27. helmikuuta samassa paikassa on klovnerian ja naamioteatterin aika. Teatterileirin pääpaino on fyysisessä teatterissa, jolloin kieli ja teksti eivät ole pääosassa.

 

Leirien 15 euron tai 10 euron osallistumismaksuun sisältyy myös lapsen tai nuoren lounas ja välipala.

Lasten ja nuorten talvilomaviikon taideleirit ovat osa Kuvion Taidetalo liikkeessä -hanketta, jota rahoittavat Hämeen ELY-keskuksen Leader-ryhmä LounaPlussa ry sekä Euroopan un kehittämisen maatalousrahasto.

Leireille voi ilmoittautua Kulttuuriyhdistys Kuvion nettisivulla. Leirille on hyvä ilmoittautua viimeistään viikkoa ennen sen ajankohtaa. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic