Lounais-Häme Tammela

Katso video: Mummo-rockilla menestykseen – Tammelalainen Korennot-päiväkotiryhmä rokkasi musavideollaan palkintosijoille

Tammelalaisen Maahisten päiväkodin 3–5-vuotiaiden ryhmä menestyi kulttuuriympäristökilpailussa.
Tammelalaisen Maahisten päiväkodin Korennot-ryhmä nauttii vauhdista ja hauskanpidosta. Kilpailuun lähettämällään videoesityksellään he haluavat kannustaa muitakin rokkaamaan rohkeasti. Kuva: Päiväkoti Maahiset.

Tammelalaisen päiväkoti Maahisten Korennot-ryhmän Mummo-rock menestyi eurooppalaisessa Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa. Se sijoittui Suomen osakilpailussa viiden parhaan joukkoon alle 12-vuotiaiden sarjassa.

Korennot-ryhmällä on tapana hassutella ja ottaa ilo irti musiikista. Lastentarhanopettaja Johanna Yli-Karhu kertoo heidän laulaneen ahkerasti perinteistä Mummo kanasensa -laulua, josta löytyi rokkiversio Youtubesta.

He esittivät ja kuvasivat Mummo-rockin videolle, jonka he lähettivät kilpailuun.

Esityksessä pihalla käyskentelevät kanaset intoutuvat soittamaan ilmakitaraa.

– Lapset olivat ihan innoissaan, että nyt rokataan! Ensin oltiin kiltisti ja siististi, sitten sai irrotella luvan kanssa.

 

Korennot-ryhmäläiset ovat 3–5-vuotiaita. Yli-Karhu sanoo kilpailun ja sen tuoman menestyksen olevan lapsille vielä hieman vieras asia.

– Sovimme, että kun kisa ratkeaa, juhlimme osallistumista. Oli kovin yllättävää, että kävikin näin.

Päiväkodilla on tiistai-illalla kevätjuhla, jossa kisamenestystä juhlistetaan ja siitä kerrotaan kotiväelle.

Palkinnoksi ryhmä saa kirjakaupan lahjakortin.

– Yhdessä pähkäilemme, mitä lapset haluavat, että sillä hankitaan.

 

Kulttuuriympäristön tekijät -kilpailussa lapsia ja nuoria kannustettiin tänä vuonna kertomaan omia tarinoitaan viihde- ja taidekokemuksistaan. Suomen kilpailuun saapui kilpailutöinä muun muassa maalauksia, videoita, näytelmiä ja sisustussuunnitelmia.

Tuomaristoa ilahduttivat upeasti välittyneet lasten ja nuorten omat näkökulmat, kokemukset ja ajatukset elinympäristöstään. Korentojen esityksessä raati arvosti kilpailutyöstä välittyvää yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä.

Kilpailu on järjestetty Suomessa vuodesta 2013 lähtien, ja nyt se toteutettiin toista kertaa Euroopan laajuisena. Kilpailun on kehittänyt Euroopan kulttuuriympäristöpäivien työryhmä, johon kuuluvat Suomen Kotiseutuliitto, Suomen Kulttuuriperintökasvatuksen seura, Opetushallitus, Museovirasto ja ympäristöministeriö.

Kisa on osa European Heritage Days -tapahtumakokonaisuutta, jota vietetään Euroopan neuvoston ja Euroopan komission aloitteesta 50 maassa. Suomessa tapahtumaa juhlitaan nimellä Euroopan kulttuuriympäristöpäivät, joiden teemana on tänä vuonna Viihteen ja taiteen tiloissa. FL

Katso videolta Korentojen hellyttävän rouhea Mummo-rock.

Uusimmat

Fingerpori

comic