Lounais-Häme Jokioinen

Mummonmökki hauskuttaa Rehtilä-teatterissa – Kansankomediassa nähdään ajankohtaista ja oivaltavaa huumoria

Kansankomedia Mummonmökki on Rehtilä-teatterin kevätprojekti. Reijo Honkosen kirjoittama näytelmä ei ole uusi, mutta sen huumori on tähän hetkeen hyvin ajankohtaista ja oivaltavaa.
Peetu (Jaakko Ihamäki) palaa Mummonmökki-näytelmässä maailmalta kotimaisemiinsa ja joutuu keskelle värikkäitä tapahtumia. Kuva: Lassi Puhtimäki
Peetu (Jaakko Ihamäki) palaa Mummonmökki-näytelmässä maailmalta kotimaisemiinsa ja joutuu keskelle värikkäitä tapahtumia. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kansankomedia Mummonmökki hauskuttaa tänä keväänä Rehtilä-teatterissa Jokioisilla. Näytelmä kertoo ahneista perillisistä, jotka ovat rahanpuutteensa takia myymässä ”vaivaistaloon” joutuneen mummonsa mökkiä. He ovat menossa hakemaan mummon allekirjoitusta, mutta eteen tuleekin monta kommellusta ja sattumusta.

– Reijo Honkosen kirjoittama näytelmä ei ole uusi, mutta sen huumori on tähän hetkeen hyvin ajankohtaista ja oivaltavaa, sillä siinä viitataan sote-asioihin, näytelmän ohjaaja Ritva Viitanen kertoo.

Näytelmässä esillä olevia ajankohtaisia teemoja ovat muun muassa lääkäripula ja vanhustenhoito. Näytelmä on kuitenkin ennen kaikkea hupaisa komedia, ja esiintymislavalla nähdään hyvin värikkäitä hahmoja.

– Valitsimme Mummonmökin Suomen Näytelmäkirjailijaliiton näytelmistä. Yhtenä perusteena oli, että näytelmä on hauska, sillä liian vakavat näytelmät eivät mielestämme sovi meille, Viitanen sanoo.

Kiinteistövälittäjä Liimataisen roolissa nähdään Ville Sillanpää, mökkiä ostamaan tulevia rouva ja herra Mielikäistä esittävät Pirjo Niemelä ja Timo Yliskylä ja maailmankiertäjä-kulkija Peetua Jaakko Ihamäki. Sairaanhoitaja Sarin ja siivooja Annan rooleissa on Hannele Nikander, hoitopaikassa olevaa mummo-Miinaa esittää Jaana Rekola ja mummon vuodeosastokaverina Elviirana nähdään Maritta Hakonen. Mökin ostamisesta myös kiinnostuneita Liisa ja Matti Kautosta esittävät Sirpa Salo ja Risto Tanni.

Ohjaaja Ritva Viitanen esittää mökin roolin, tekniikasta ja valoista vastaa Juha-Pekka Viitanen, ja kuiskaajat ovat Sanna-Kaisa Klemelä ja Elsa-Maija Klemelä.

Rehtilä-teatteri on 25 vuotta toiminut harrastajateatteri Jokioisten Rehtijärveltä. Ohjaaja-näyttelijä Viitanen kuuluu alusta asti mukana olleisiin, kuten myös Peetun roolin näyttelevä Jaakko Ihamäki.

– Näyttelemistä ei voita mikään. Perinteeksi on tullut, että näytelmämme esitetään keväällä ja kesä on sitten vapaata. Viimeistään syksyllä alamme jo puhua seuraavan kevään näytelmästä. Monenlaisessa roolissa on tullut kohellettua eikä täältä pysty poiskaan jäämään, Ihamäki nauraa.

Viitanen kertoo teatterilaisten harjoitelleen Mummonmökkiä jo joulusta saakka viikoittain.

– Mukavaa porukkaa on hauska ohjata, ja kaikki osaavat eläytyä rooleihinsa hyvin, Viitanen sanoo.

Näytelmä kestää väliajan kanssa noin kaksi tuntia. Näytelmä esitetään neljästi Seuratalo Rehtilässä, jonne mahtuu 140–160 katsojaa.

– Toivomme totta kai, että tupa tulee täyteen, Viitanen ja Ihamäki sanovat. FL

Mummonmökki-näytelmän esitykset ovat pe 26.4. klo 19, la 27.4. klo 15 ja su 28.4. klo 15 ja 19.

Uusimmat

Fingerpori

comic