Lounais-Häme

Mummulle kortti, äidille kakku

 

Avoimen perhekerhon askarteluhetki on päättymässä. Pöydällä seisoo vastavalmistuneita pahvijoutsenia, jotka jäävät vielä hetkeksi odottamaan äitienpäivää. Kuusi alle kolmivuotiasta lasta on tohkeissaan, sillä kerhotilan lukuisat lelut houkuttelevat jo seuraavaan peliin.

Ypäjän kunnan avoimessa perhekerhossa askarreltiin keskiviikkona äideille ja mummuille. Ohjaaja Aulikki Lindqvist opetti lapsille, miten tehdään joutsenen muotoiset pöytäkoristeet ja paperiset kukkakimput.

Pahvijoutsenet on tehty askartelulehden mallista, mutta ne voi myös piirtää itse. Pöytäkoristeeseen tarvitaan kaksi identtistä pahvijoutsenta, jotka liimataan yhteen päästä, kaulasta ja pyrstöstä. Molempiin kylkiin liimataan vielä erilliset pahvisiivet.

Tämän jälkeen joutsenelle väritetään nenä, piirretään silmät ja siipiä koristellaan vaikkapa tarroilla. Koska joutsen jää keskivartalostaan auki, sen voi asettaa pienen kukkaruukun tai pilttipurkin ympärille ja poimia purkkiin valkovuokkoja.

-Joutsen on vähän erilainen äitienpäiväyllätys, Lindqvist sanoo.

Kerholaiset ovat vielä niin pieniä, etteivät he ymmärrä äitienpäivän ideaa. He kuitenkin tietävät, että sunnuntaina mennään katsomaan mummua ja syödään ehkä kakkua.

Esimerkiksi 2-vuotias Emma Lehtinen tietää, että äitienpäivänä tehdään iso mansikkakakku. Tyttö haaveilee myös lounaasta ravintolassa ja ulkoilemisesta.

Äidin mukaan sunnuntaista tulee kiireinen päivä:

-Menemme katsomaan mummoa, mammaa, mamia ja mummua, äiti Susanna Romu luettelee.

Äitienpäivän hektisyys on nuorille äideille jokavuotinen itsestäänselvyys. Pienten lasten äiti Ulla Seppä kertoo käyvänsä lasten kanssa ainakin mummun, mimmin ja isomummin luona. Hän sanoo viettävänsä äitienpäivää aamulla oman perheen kanssa, kun hän saa kahvit vuoteeseen.

Muuten äitienpäivä ei juuri poikkea arjesta:

-Äitienpäivä ei näy kovinkaan konkreettisesti. Pääasia olisi, että isäntä ei lähtisi töihin, sanoo äiti Päivi Liinoja.

Jos lapset saisivat päättää, he tekisivät äitienpäivänäkin kaikkea arkista, kuten lukisivat kirjaa ja ulkoilisivat. Tuukka Oksanen haluaisi leipoa äidin kanssa pullaa ja Onni Lindén haaveilee kakun tekemisestä. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic