Lounais-Häme

Mummun mussukat inspiroivat kirjomaan

 

Koivulan Sirkka-Liisa saa lapsenlapsiltaan ihania piirustuksia niin kuin isoäidit tapaavat saada. Koivula laittoi lasten hyvät ideat kiertoon ja kirjoi niistä tyynyt.

-Kirjottavaksi valittavissa piirustuksissa pitää olla se tietty juttu. Niin kuin esimerkiksi Iitun 5-vuotiaana piirtämässä omakuvassa. Vauvaa hoitavan piirrostytön asennossa on jotain hellyttävää, Koivula kertoo.

Iitun ja kolmen muun lapsukaisen piirrokset Koivula ikuisti tyynyihin, joiden kankaat hän on kutonut itse.

-Nämä tyynyt sopivat niin hyvin Jokiläänin kansalaisopiston päättyvän lukuvuoden teemasta: Löydä lähelle–kaikkien opistoon, kehuu tekstiilityön ohjaava opettaja Tiina Salmi.

Teema oli haastava kauden töiden ideoinnin kannalta, mutta Ypäjän käsityöpajassa aiheeseen tartuttiin.

-Syksyllä ryhmä kuvasi vanhan pappilan alueella ja keväällä se maalasi kankaalle kuvien innoittamat aiheet, Salmi lisää.

Ypäjäläisten, humppilalaisten ja jokioislaisten oman opiston kevätnäyttely on tänä vuonna poikkeuksellisesti Humppilassa teemaa korostaen. Kirkonkulman salissa, ruokalassa, eteisessä ja ulkona voi tutustua luovien ja ahkerien aikaansaannoksiin tämän viikonlopun ajan.

Näyttely on avoinna lauantaina kello 11–15. Kello 15.30 salissa alkaa Viihdeorkesteri Joviaalin kevätkonsertti ja kello 17.45 esiintyy harmonikka- ja lauluryhmä.

Illalla laitetaan tanssiksi kevään kunniaksi, kun The Humbles soittaa pop-rokkia alkaen kello 20.

Sunnuntaina näyttely on avoinna kello 11–17. Kello 16.30 on lukuvuoden päätöksen aika. FL

Wahren-opisto

esittelee Forssassa

Wahren-opisto on tänä keväänä jakanut kevätnäyttelynsä kahteen viikonvaihteeseen. Taideaineet esittäytyivät jo aiemmin ja tänä viikonloppuna on kädentaitojen vuoro.

Töihin voi tutustua lauantaista maanantaihin sekä Forssan kirjaston Vinkkelissä että Forssan museossa.

Vinkkelissä on esillä Forssan ja ensi kertaa myös Tammelan ryhmien käsityöt. Forssan museon aulagalleriassa puolestaan esittäytyvät käsityön taiteen perusopetuksen aikaansaannokset.

Lauantaina ja sunnuntaina näyttelyt ovat avoinna klo 10–14 ja maanantaina kello 11–18. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti