Lounais-Häme Forssa

Muotiruokavaliot vievät huomiota virallisilta ravitsemussuosituksilta – Ravitsemusterapeutti: "Aina pitäisi olla kirjoittamassa vastineita"

Ravitsemusterapeutti Päivi Manni-Pettersson sanoo virallisten ravitsemussuositusten noudattamisen hyödyttävän pitkällä aikavälillä. "Harva pystyy noudattamaan ketoa niin, että monipuolinen kuidunsaanti olisi pidemmän päälle riittävää ilman viljavalmisteita", hän vertaa.
Ravitsemusterapeutti Päivi Manni-Pettersson näkee ravinnon ja koronataudin yhteyden niin, että merkittävä ylipaino lisää sairastuneilla riskiä joutua tehohoitoon. Monelle suomalaiselle ravitsemussuositusten noudattamisessa vaikeinta on syödä kasviksia, hedelmiä ja marjoja puoli kiloa päivässä. Myös ruokarytmistä lipsutaan helposti ja syöminen on iltapainotteista. Kuva: Lassi Puhtimäki / FL

Ravitsemusterapeutti Päivi Manni-Pettersson sanoo virallisten ravitsemussuositusten noudattamisen hyödyttävän pitkällä aikavälillä. ”Harva pystyy noudattamaan ketoa niin, että monipuolinen kuidunsaanti olisi pidemmän päälle riittävää ilman viljavalmisteita”, hän vertaa.

Haluatko lukea koko artikkelin?

Tilaa digi ja pääset lukemaan kaikki Forssan Lehden jutut.

Uusimmat

Fingerpori

comic