Lounais-Häme

Muovin alamäki on alkanut

Sosiaalisessa mediassa leviää Muoviton Maaliskuu -tempaus, jonka tarkoituksena on saada ihmiset välttämään kertakäyttöisen muovin kulutusta. Muovin päätyminen vesistöihin ja ympäristöön on maailmanlaajuinen ongelma, jota yritetään vähentää esimerkiksi kehittämällä biohajoavia pakkauksia, sekä kierrättämällä muovia.

S-ryhmä on mukana muovikassisitoumuksessa, joka on osa EU-direktiivin toteutusta. Sitoumuksella pyritään vähentämään muovijätteen syntymistä, sekä merten roskaantumista. Kaikissa S-ryhmän kaupoissa onkin ruvettu tarjoamaan parempia vaihtoehtoja tavallisille muovikasseille. Tavalliset muovikassit muutettiin maksullisiksi myös Kodin Terroissa ja Sokoksissa vuoden 2017 alkupuolella.

-Vähennämme muovin kulutusta samaan aikaan monella rintamalla, kuitenkin tärkein syy onnistumisiin on asiakkaissamme, joista yhä useampi on siirtynyt tekemään fiksumpia ja kestävämpiä valintoja, S-ryhmän vastuullisuusjohtaja Lea Rankinen kehuu tiedotteessa.

Ympäristön kannalta fiksujen vaihtoehtojen suosio kasvaa. Biomuovikassien menekki kasvoi viimevuonna yli 60 prosenttia, kestokassien 20 prosenttia ja paperikassien 8 prosenttia.

-Muovikassien osalta käytön vähentämisessä on vielä työsarkaa, vaikka ne ovatkin suurelta osin kierrätysmateriaaleista tehtyjä, S-ryhmän vastuullisuuspäällikkö Senja Forsman kertoo.

Onneksi suurin osa suomalaisista hyödyntää muovikasseja monta kertaa uudelleen ja valtaosa päätyy kierrätykseen roskapussina. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic