Lounais-Häme

Murron kohteeksi joutunut koruliike avautui Jumbossa - poliisi esittää todennäköisesti epäiltyjä vangittavaksi

Helsinki
28.10.2018, 15:02

Kotimaa

Vantaalla kauppakeskus Jumbossa lauantaina murron kohteeksi joutunut Laatukoru-liike avautui puoliltapäivin, kertoo Laatukorun toimitusjohtajan Ari-Pekka Silvan. Silvanin mukaan liike on jo saatu siivottua.
– Puusepät ovat hakeneet rikkinäiset vitriinit verstaalle, ja niitä korjataan vielä.
Varastetut korut ovat vielä poliisin hallussa, ja Silvanin mukaan ne saadaan takaisin alkuviikosta. Arvotavaraa vietiin arviolta puolen miljoonan euron edestä, mutta summa ei ole Silvanin mukaan täsmentynyt.
– Inventointia jatketaan tänään.
Varkaat rikkoivat paikkoja, mistä tulee Silvanin mukaan tuhansien eurojen vahingot.

Neljä epäiltyä kiinni

Laatukorun Jumbon-liikkeeseen murtauduttiin lauantain vastaisena yönä kauppakeskuksen ikkunan kautta. Poliisi sai myöhemmin kiinni vantaalaisasunnosta rikoksesta epäillyt neljä miestä, ja asunnossa oli liikkeestä vietyä omaisuutta.
Murrossa on herättänyt huomiota sen kohdistuminen kauppakeskuksen sisällä olevaan liikkeeseen. Toimitusjohtaja Silvan myöntää, että turvajärjestelyt ovat järeämmät niissä liikkeissä, joiden ovi avautuu ulos, ei kauppakeskuksen käytävälle.
Ikkuna, josta varkaat pääsivät sisään, on koruliikkeen yläpuolella, mutta johtaa kauppakeskuksen tiloihin. Ikkuna ei vaikuta kovin järeärakenteiselta.
Varkaat poistuivat eri tietä kuin mistä tulivat. Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkisen mukaan poistumistie on poliisin tiedossa, mutta tutkinnallisista syistä asiasta ei voi kertoa enempää.
Minkkinen sanoi, että rikostutkijat jatkavat työtänsä tänään, mutta hän itse kommentoi asiaa seuraavan kerran vasta maanantaina.
Minkkinen kuitenkin kertoi, että vangitsemisoikeudenkäynti pidettäneen tiistaina tai keskiviikkona, mutta kaikkia neljää epäiltyä hän ei välttämättä esitä vangittavaksi.
– Todennäköisesti tullaan esittämään vangittavaksi, mutta kuinka monta, se selviää, kun käydään huomenna tarkemmin läpi, mitä tämän päivän aikana on selvinnyt.
Toimitusjohtaja Silvan kertoo olevansa tyytyväinen siihen, miten nopeasti epäillyt saatiin kiinni. Koruja ei ollut vakuutettu.

”On liian riskiä kertoa tällaisia yksityiskohtia”

Kauppakeskus Jumbo ei kommentoi julkisuudessa sitä, miten koruliikkeen yläpuolella ollut ikkuna oli suojattu tai oliko siinä hälytyslaitteet, sanoo Jumbon kiinteistöpäällikkö Hannu Hirvonen STT:lle.
– On liian riskiä kertoa tällaisia yksityiskohtia. Sen jälkeen niitä yrittäjiä olisi pilvin pimein, hän perustelee.
Hirvosen mukaan lauantainen murto ei kuitenkaan paljastanut yllättäviä turvallisuuspuutteita. Murtoon ja kiinteistöön liittyviä asioita käydään läpi Jumbossa maanantaina, hän sanoo.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic