Lounais-Häme

Murto ei hyppää Somerolla

Suomen ennätyshyppääjä Wilma Murto ei pysty kilpailemaan tänään Someron seiväskarnevaaleilla. Murron jalka ei ole vielä siinä kunnossa, että se sallisi hyppäämisen kilpaa.

-Wilma ei ole mukana Someron kisassa. Hän kokeili torstaina juoksemista, mutta jalka oli vielä niin arka, että lauantain kisa pitää jättää vielä väliin, kertoo Murtoa ja Minna Nikkasta valmentava Jarno Koivunen.

Hallikaudella 466 ylittänyt Murto ei ole avannut terveysongelmien takia vielä ulkoratakauttaan. Salon Vilpasta edustava Murto loukkasi toukokuussa selkäänsä ja on sittemmin kärsinyt jalan kantakalvon ärsytystilasta, joka ei salli vielä hyppäämistä.

Murron kauden ulkorata-avauksen piti tapahtua kesäkuun puolivälissä Paavo Nurmen kisoissa, mutta nyt tilanne on täysin auki.

-Menemme päivän kerrallaan. Ärsytystila voi mennä ohi nopeasti, tai sitten se voi kestää pidempään. Kauden avauksen ajankohtaa on vaikea ennustaa, Koivunen kertoo.

 

Minna Nikkasen sen sijaan pitäisi hypätä tänään Somerolla, ellei keli sitten muutu yllättäen aivan karmeaksi. Somerolle on ennustettu iltapäivälle pilvipoutaista, suht’ lämmintä keliä ja pientä itätuulta.

Someron Esan hyppääjä ei ole päässyt tällä kaudella parhaaseen vireeseensä, sillä hän on ylittänyt vasta 430. Tavoitteet ovat paljon korkeammalla.

-Minna on fyysisesti hyvässä kunnossa, kisassa ei ole vain vielä irronnut.

Vaikka Koivusen suojattien alkukausi on ollut hankala, uskoa vielä riittää. Tähtäin on yhä elokuun alkupuolella käytävissä Lontoon MM-kisoissa.

– Kirvestä ei ole vielä heitetty kaivoon. Ainakin Minna on ihan ennätyskunnossa, kunhan saisi muutaman hyvän kisan alle, Koivunen vakuuttaa.

 

39. Someron seiväskarnevaalien pääkilpailu hypätään tänään kello 16.30 alkaen. Etenkin miesten kisassa on kovasti mielenkiintoa, kun tasainen kärki kilpailee samalla 22-vuotiaiden EM-kisapaikoista.

Seiväshypyssä nuoret ovat vallanneet Suomen tilaston kärkisijat. Yhdeksän parasta hyppääjää ovat syntyneet 1996 tai sitä myöhemmin. Keskinäisen paremmuuden lisäksi nuoret lupaukset kamppailevat edustuspaikoista, joita ei kaikille riitä. Someron Esan Tommi Holttinen on tilastonelonen 525:n ylityksellä.

Koivusen mukaan hyppääjille pyritään takamaan iltapäiväksi hyvät myötätuuliolosuhteet.

-Täällä Somerolla on hyvä järjestää kilpailuja, koska hypätä voidaan neljästä eri suunnasta. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic