Lounais-Häme

Murtomiehet varastivat Forssan Prismasta elektroniikkaa

Keskusrikospoliisi on selvittänyt yhdessä paikallispoliisin kanssa rikossarjan, jossa kahden virolaisen miehen epäillään anastaneen elektroniikkaa, pääosin Applen tuotteita Prisma-tavarataloista.

Varkauksia on tehty syksyn 2015 ja alkuvuoden 2016 aikana Kotkassa, Järvenpäässä, Riihimäellä, Hyvinkäällä ja Forssassa. Tekijöitä epäillään törkeistä varkauksista.

Liiketiloihin murtauduttiin yöaikaan rikkomalla ikkunat katukivellä. Sisällä liikkeessä elektroniikka pakattiin suuriin säkkeihin, ja paikalta poistuttiin nopeasti.

Tutkittavassa rikossarjassa anastetun omaisuuden arvo on yli 100 000 euroa. Teoista on ollut vangittuna kaksi virolaista miestä maaliskuun alusta lähtien. Tutkinnassa on tehty merkittävää yhteistyötä myös Viron poliisin kanssa.

Toiminta on ollut tyypillistä rajat ylittävää rikollisuutta. Nyt vangittuna olevat tekijät ovat tulleet Suomeen väärillä henkilöllisyyksillä ja he ovat viipyneet Suomessa erimittaisia ajanjaksoja.

Tekijät ovat majoittuneet tilapäisesti Suomesta hankkimassaan asunnossa. Poliisin käsityksen mukaan anastettu omaisuus on toimitettu tekojen jälkeen ulkomaille edelleen myytäväksi.

Toinen teoista epäilty mies on tuomittu vankeusrangaistukseen Suomessa vastaavanlaisesta Prismoihin kohdistuneesta rikossarjasta vuonna 2014. Hän pääsi ehdonalaiseen vapauteen kesällä 2015.

Asia on siirtynyt syyteharkintaan Itä-Uudenmaan syyttäjänvirastoon.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic