Lounais-Häme

Museolla hiihdetään, vaikkei olisi lunta – Nurtsimurtsikkaa lykitään hymy huulilla

Sarka-sunnuntaina Loimaalla järjestetään kaikkien aikojen ensimmäiset nurtsimurtsikkakisat.

Sarka-museolla hiihdetään ensi viikon sunnuntaina 23.2., vaikkei maassa olisikaan lunta. Tuolloin järjestetään museolla kaikkien aikojen ensimmäiset Sarka-sunnuntain nurtsimurtsikka-hiihtokilpailut.

– Lumen puute ei ole este tai edes hidaste nurtsimurtsikkakisoissa. Iloinen mieli ja hymy huulilla ovat tässä kisassa vähintään yhtä suuressa roolissa kuin päivän kunto ja välineiden voitelu, museo kannustaa tiedotteessa.

Nurtsimurtsikka -hiihtokisoilla Sarka-museo haluaa kiinnittää huomiota ilmaston lämpenemiseen ja siihen liittyviin sopeutumistarpeisiin. Hiihdon lomassa kannattaa käydä tutustumassa museon uuteen Hyvän sään aikana – Maatalous, ilmasto ja sää -näyttelyyn.

Kisailun järjestävät yhteistyössä Suomen maatalousmuseo Sarka ja Loimaan Perinnesuksi ry. Museolta saa hiihtovälineitä lainaksi, mutta omillakin suksilla voi sivakoida. Myös mustikkasoppaa on tarjolla palautumiseen hiihtosuorituksen jälkeen.

Nurtsimurtsikkakisoihin ei tarvitse pinnistellä alkukarsintojen kautta. Riittää, kun ilmoittautuu kilpailijaksi viimeistään torstaina 20.2. museon infoon puhelimitse 02 763 7700 tai sähköpostilla info.sarka.fi

Kuukauden viimeinen sunnuntai on maatalousmuseossa Sarka-sunnuntai, jolloin järjestetään jotakin erityistä ohjelmaa esimerkiksi työpajojen, luentojen tai työnäytösten muodossa. Sarka-sunnuntaina kaikkiin museon näyttelyihin on vapaa pääsy.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

28.3.2020

Uusimmat