Lounais-Häme Forssa

Musiikki mukana elämän kaarissa – Voimavara, joka kannatteli jopa läpi rankan päihdejakson

Musiikki on ollut se voimavara, joka on kannatellut Kati Kaasalaista, 48, ja Tarja Aroa, 56, elämän vaikeillakin hetkillä.
Kati Kaasalainen ja Tarja Aro laulavat Elämän kaaria - Mielenrauhaa -konsertissa. Orkesterina soittaa Fest, jonka muodostavat vierailevana jäsenenä Juhani Kähkönen, koskettimet, Kekku Koski, lyömäsoittimet ja rummut, Karppa Caven, basso ja Juha Kohonen, kitara. Kuva: Lassi Puhtimäki
Kati Kaasalainen ja Tarja Aro laulavat Elämän kaaria - Mielenrauhaa -konsertissa. Orkesterina soittaa Fest, jonka muodostavat vierailevana jäsenenä Juhani Kähkönen, koskettimet, Kekku Koski, lyömäsoittimet ja rummut, Karppa Caven, basso ja Juha Kohonen, kitara. Kuva: Lassi Puhtimäki

Musiikki on ollut forssalaisten Kati Kaasalaisen ja Tarja Aron elämässä aina kantava voima. Musiikki on ollut se voimavara, joka on kannatellut Kaasalaista, 48, ja Aroa, 56, elämän vaikeillakin hetkillä.

Tästä ajatuksesta kumpuaa Kaasalaisen ja Aron yhteiskonsertti Elämän kaaria – Mielenrauhaa, joka järjestetään 22. marraskuuta Forssan Työväentalolla. Kaasalainen ja Aro kuvaavat konserttiaan niin, että kyseessä ei ole mikään perinteinen joulun ajan konsertti, vaikka joululaulujakin kuullaan, vaan konsertti on kummankin daamin matka lapsuudesta aikuisuuteen ja tytöstä naiseksi.

– Matka ei ole aina ollut pelkkää iloa tai juhlaa. Konsertin nimessä oleva Elämän kaaria on kirjoitettu tarkoituksella erikseen, koska elämässä on monia mutkia ja kaaria kuten myös meissä naisissa on. Mielenrauhaa vastaa tämänhetkistä olotilaamme, Kaasalainen ja Aro sanovat.

Ajatus konsertista muhinut jo muutaman vuoden

Kaasalaisen mukaan ajatus konsertin järjestämisestä on muhinut jo muutaman vuoden.

– Käyn konsertin biisien kautta läpi elämäni vaiheita lapsuudesta ja nuoruudesta nykyhetkeen. Elämässäni on ollut rankka reilun kymmenen vuoden jakso päihteiden kanssa. Hengenlähtökin oli lähellä, mutta musiikki oli aina mukana ja sain siitä valtavasti voimaa, vahvuutta ja uskoa. Elämäni suunta kääntyi, kun sain lapsen yksitoista vuotta sitten ja vanhat kuviot jäivät taakse. Musiikki on tullut elämääni entistäkin vahvemmin mukaan, Kaasalainen sanoo.

Kaasalainen kertoo valinneensa konserttiin kappaleita, joita hänen kotonaan kuunneltiin lapsuudessa. Mukana on myös tuttuja biisejä nuoruudesta, elämän vaikeista vaiheista ja niiden jälkeisestä ajasta.

– Yksi biisi on omistettu pojalleni ja yksi nykyiselle puolisolleni, Kaasalainen sanoo.

Molemmat ovat laulaneet Tangomarkkinoilla

Aro kertoo, että musiikki on kuulunut myös hänen elämäänsä lapsesta asti.

– Musiikki on ollut monessa kohdassa se apuväline, jonka myötä elämässä on päässyt purkamaan monia asioita. Koska olen valmentanut voimistelijoita, musiikki liittyy todella paljon myös liikkeeseen. En laula kotona niin paljoa, mutta musiikki on usein päällä ja liikun sen tahdissa, Aro sanoo.

Kaasalainen ja Aro ovat tunteneet toisensa jo vuosia musiikin ja juuri voimisteluharrastuksen kautta. Molemmat ovat olleet myös laulamassa Tangomarkkinoilla. Kaasalaiselle tämä vuosi on juhlavuosi myös siksi, että hän lauloi 35 vuotta sitten Peukaloisen retket -tv-sarjan tunnuksen ja levytti sen.

Kati Kaasalainen ja Tarja Aro konsertoivat Forssan Työväentalolla. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kaasalainen ja Aro eivät paljasta vielä mitä kappaleita heidän konsertissaan kuullaan, mutta luvassa on sekä suomen- että englanninkielisiä biisejä eri laulajilta. Kaasalainen ja Aro laulavat sekä erikseen että duettona.

– Olemme valinneet konserttiin monia kappaleita, jotka ovat saaneet meidät nauramaan ja itkemään. Mukana on myös meille tärkeitä voimabiisejä.

Tulossa on myös yllätyksiä

Konsertissa kuullaan myös joululauluja, joista pari on Kaasalaisen ja Aron mukaan myös yllättäviä.

– Konsertista on tulossa tunnelmaltaan kotoisa, rento ja meidän näköisemme. Tönkköä parituntista ei ole luvassa, vaan tulossa on myös yllätyksiä niin, että voimme vaikkapa hakea jonkun yleisön joukosta tanssimaan.

Konsertin orkesterina soittaa Fest, jonka muodostavat Kekku Koski, lyömäsoittimet ja rummut, Juha Kohonen, kitara, Karppa Caven, basso, ja vierailevana jäsenenä Juhani Kähkönen, koskettimet.

Keikalla on yhteistyössä Viksbergin asukasyhdistys, joka hoitaa buffetin.

– Viksbergin asukasyhdistys toimii aktiivisesti ja tekee muun muassa tärkeää työtä ikäihmisten hyväksi.

Konsertin visuaalisesta puolesta vastaavat Jussi Pellonpää ja Antti Latva.

– Visuaalinen puoli tarkoittaa sitä, että konsertissa heijastetaan valkokankaalle meistä kuvia eri ikäkausilta, Kaasalainen ja Aro kertovat. FL

 

Elämän kaaria – Mielenrauhaa 22.11. Forssan Työväentalolla klo 18.30. Konsertti kestää väliaikoineen pari tuntia.

Uusimmat

Näkoislehti

12.7.2020

Fingerpori

comic