Koijärvi

Musiikki oli Ilkka Kurikan sydäntä lähellä – Pidettyä opettajaa ja kyläläistä muistellaan musiikin parissa

Muistokonsertin tuotolla tuetaan Koijärven lasten ja nuorten musiikkiharrastusta.
Ilkka Kurikka johti Koijärvellä talkookuoroa, kuvassa hän myös säestää lahjoitusvaroin hankitulla pianolla. Kuva: Olli Nykänen
Ilkka Kurikka johti Koijärvellä talkookuoroa, kuvassa hän myös säestää lahjoitusvaroin hankitulla pianolla. Kuva: Olli Nykänen

Viime lokakuussa menehtyneen Ilkka Kurikan muistoksi järjestetään sunnuntaina konsertti Koijärvitalossa. Koijärven koulun pitkäaikaisen johtajaopettajan kiinnostuksen kohteista musiikki oli yksi tärkeimmistä. Sen satona konsertissa esiintyy koko joukko Kurikan entisiä oppilaita eri vuosikymmeniltä.

– Ilkka oli merkittävä hahmo yhteisössä ja koululla. Hän oli kokoava ja kantava voima ja mukana joka paikassa kannustamassa ja innostamassa, kuvailee Koijärven koulun ja päiväkodin kannatusyhdistyksen puheenjohtaja ja kyläaktiivi Tiina Leppämäki.

Leppämäen mukaan Ilkka Kurikka myös dokumentoi valokuvaamalla kylän tapahtumia.

– Hän oli kameran kanssa aina mukana. Musiikki oli hänen juttunsa, siksi muistelemme häntä musiikilla, Leppämäki kertoo.

Esiintyjiä olisi ollut konserttiin tarjolla paljon enemmänkin kuin sunnuntaina kuultavassa konsertissa lavalle nousee.

– Pakko oli karsia, ettei konsertti veny iltaan asti, Leppämäki sanoo.

Tiina Leppämäki on itsekin Ilkka Kurikan entisiä oppilaita ja esiintyy konsertissa. 1980- ja 90-lukujen vaihteen oppilaiden ryhmässä on neljä nokkahuilistia ja pianisti. Entisten oppilaiden lisäksi esiintyvät talkookuoro, jota Ilkka Kurikka johti, sekä Kurikan pojantytär.

Konsertti alkaa sunnuntaina 16.2. kello 15 Koijärvitalossa. Talkoilla järjestetty kahvitus on kello 14.30 alkaen. Konserttiin on vapaa pääsy, mutta omaisten toiveesta huomionosoitukset pyydetään lahjoittamaan tilille FI24 5080 0620 0921 40. Konsertin järjestää Koijärven koulun ja päiväkodin kannatusyhdistys.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

30.3.2020

Uusimmat