Lounais-Häme Kanta-Häme

Musiikkiopistolle ja kuvataidekoululle lisärahaa valtiolta koronan vuoksi

Taiteen perusopetusta tuetaan kaikkiaan noin 6,5 miljoonan euron lisärahalla.
Lounais-Hämeen Musiikkiopisto saa avustusta koronan vaikutusten tasoittamiseen. Kuva: Tapio Tuomela
Lounais-Hämeen Musiikkiopisto saa avustusta koronan vaikutusten tasoittamiseen. Kuva: Tapio Tuomela

Taiteen perusopetuksen ylläpitäjille myönnetään yhteensä lähes 6,5 miljoonaa euroa lisärahaa koronaepidemian takia. Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen päätti tukien jakamisesta.

Lounais-Hämeessä tukea saavat Lounais-Hämeen musiikkioppilaitos (42 000 euroa) ja Forssan lasten ja nuorten kuvataidekoulu (20 000 euroa).

Avustus on tarkoitettu korvaamaan koronaepidemian aiheuttamia tulonmenetyksiä, kun muun muassa näytöksiä ja esityksiä jouduttiin perumaan. Etäopetukseen siirtyminen aiheutti myös oppilaitoksille runsaasti lisäkuluja.

Kanta-Hämeessä tukea saavat myös Sibelius-opistoa ylläpitävä Hämeenlinnan musiikinystävät ja Aimokoulua ylläpitävä Hämeenlinnan kaupunki. Sibelius-opiston tuki on 214 000 euroa ja Aimokoulun 20 000 euroa. Tukea saavat myös Riihimäen musiikkiopisto (40 000) ja Riihimäen nuorisoteatteri (20 000 euroa).

Tukea myönnettiin tässä jaossa hakemusten perusteella niille taiteen perusopetuksen ylläpitäjille, jotka saavat opetustuntikohtaista valtionosuutta. Muille taiteen perusopetuksen koulutuksen järjestäjille myönnettiin aiemmin kesäkuussa 3 miljoonaa euroa.

Hyväksyttyjä hakemuksia saapui 101 kappaletta. FL

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic