Lounais-Häme

Musta lammas konsertoi Forssassa - konsertti jo loppuunmyyty

Nosteeseen päässyt helsinkiläinen Musta lammas -kuoro esiintyy Forssassa marraskuun alussa.

Kuoron forssalaisjäsen Tuomo Sorri on ällikällä lyöty. Kiinnostus on melkoista, sillä Forssan teatteritalon katsomopaikat täyttyivät jo viikkoja ennen konserttia. Sorri kertoi perjantaina sosiaalisessa mediassa, että konsertti varattiin loppuun yli kolme viikkoa ennen sen järjestämistä.

Tämä sai kuoron järjestämään samana päivänä myös lisäkonsertin kello 15, kolme tuntia ennen loppuunmyytyä esitystä.

– Eihän tästä voi olla kuin otettu koko kuoron puolesta. Hienoa huomata, että tämä kiinnostaa Forssassa näin paljon, Sorri pohtii.

24 ammattimuusikosta koostuva yhtye on erikoistunut rytmimusiikkiin, jonka genreihin lasketaan mm. pop, jazz, rock, blues ja funk.

 

Forssan-konsertit avaavat pienen kotimaan konserttisarjan. Sorri lupailee näyttävää ja vaikuttava show´ta, joka tuo esiin ryhmän ainutlaatuisuuden, energian ja ammattitaidon.

Musta lammas on saavuttanut kansainvälistä menestystä New Yorkissa asti. Viime vuosina kuoro on nähty pääesiintyjänä lukuisilla kansainvälisillä festivaaleilla. Vuonna 2017 se voitti tanskalaisen Aarhus Vocal Festivalin kuorokilpailun ja sai erityispalkinnon parhaasta sovituksesta.

 

Kuluneen syksyn aikana kuoro on muun muassa julkaissut spotifyssa toisen singlensä, ”Levoton tyttö”, joka on uudelleensovitus Anssi Kelan hittibiisistä.

Uusimman julkaisun lisäksi Forssan-konsertissa soi sekoitus omia sävellyksiä ja kuorolle räätälöityjä sovituksia muiden artistien kappaleista. Luvassa on muun muassa forssalaistaustaisen, kuorossa vielä keväällä laulaneen Emmi Hakalan tekemä kappale ”Ajatus kutkuttaa!.

– Sekä Mustassa lampaassa laulaminen että Forssassa vietetty aika ovat muovanneet minua muusikkona ja ihmisenä, siksi tässä kohtaa kaksi mielenkiintoista henkilökohtaista aspektia. Forssan-konsertti on myös ensimmäinen kerta, kun saan kuunnella Mustaa lammasta puhtaasti yleisön puolelta, Hakala fiilistelee.

 

Musta lammas Forssan teatteritalolla la 2.11. klo 15 ja 18. Liput 15/10€

 

Juttua päivitetty 11.10. klo 16.31. Lisätty tieto loppuunmyynnistä ja lisäkonsertista.

 

Uusimmat

Näkoislehti

2.7.2020

Fingerpori

comic