Lounais-Häme

Mustelmia ja hikeä – testissä paintball eli värikuulasota

Ensimmäisenä paintballista mieleen juolahtaa taisteleminen ja sota. Onhan pelin ideana eliminoida vastustajapuolen pelaajat aseella, jonka panoksina toimivat vaarattomat värikuulat.

-Koitan välttää sanaa sota tämän pelin yhteydessä. Peli tai toimintapeli sopii paremmin, Vuokramestan yrittäjä Jussi Simola pohtii.

Simolan yritys vuokraa lajiin tarvittavat aseet ja varusteet. Simola suositteleekin ensin kokeilemaan lajia vuokraamoiden kautta, ennen kuin ryhtyy hankkimaan omia varusteita.

-Jos sitten oikein kunnolla haluaa lajin aloittaa, niin kannattaa ottaa yhteyttä joukkueisiin. Monessa kaupungissa on joukkueita ihan kilpatasolla asti, Simola valaisee.

Forssassakin oli oma joukkueensa, mutta joukkue lakkautettiin muutama vuosi sitten. Haaveissa on kuitenkin saada kilpatoiminnalle tulevaisuudessa jatkoa.

Laji on suuressa suosiossa etenkin työpaikkojen ja polttariporukoiden keskuudessa.

-Pääsääntöisesti peliryhmässä on 20–40 vuotiaita, jotka hakevat kaveriporukalla jotain erilaista aktiviteettia päivään, Simola sanoo.

Näin on tänäänkin, kun peliryhmä koostuu yhtä lukuun ottamatta lajia ensimmäistä kertaa kokeilevista aloittelijoista.

Ensin päälle puetaan haalari, joka suojaa vaatteet kuulien elintarvikeväriltä, jolla kuulat on useimmiten täytetty. Pakollisena varusteena on kasvomaski, jonka tärkeimpänä tehtävänä on suojata pelaajan silmät. Halutessaan voi pukea käsineet ja kaulan suojaksi tuubihuivin.

0.68 kaliiperista värikuula-asetta eli merkkainta on helppo käyttää eikä ase paina paljoa. Varmistin pois ja yksi latausliike taakse, jolloin puoliautomaattisella aseella voi ampua niin kauan kunnes kuulat säiliössä loppuvat.

Värikuulat saattavat kirpaista osuessaan, mutta todellisia vammoja lajin parissa harvoin pääsee syntymään.

Sininen ja punainen joukkue asettuvat eri puolelle kenttää tynnyreiden luokse. Peli on valmis alkamaan, kun jokainen joukkueen jäsen koskettaa piipullaan tynnyrin kantta.

Jo heti aloitusvihellyksen jälkeen ensimmäiset värikuulat lentelevät kentän halki. Jokainen hakeutuu suojaan joko pienten hökkeleiden sisään tai aitojen taakse.

Alkaa asemasota, jossa tarkkaillaan vastustajien liikkeitä. Laukauksia vaihdetaan puolin ja toisin, osa ampuu sarjaa vähän sinnepäin ja osa hakee kärsivällisesti paikkaa hyvälle laukaukselle. Kumpikaan osapuoli ei hae aktiivisesti hyökkäyksiä, josta Simola antaa hieman pyyhkeitä.

Kurkin punaisen mökin ikkunasta ja huomaan ”vihollisen” naapurimökissä. Rupean tulittamaan päättömästi sen enempää tähtäämättä. Valitettavasti myös mökkinaapuri huomaa tämän ja rankaisee ampumalla minua käteen, josta oranssi väri roiskuu dramaattisesti näkökenttääni.

Pelini päättyy ja poistuin kentältä käsi pystyssä. Peli jatkuu vielä hetken aikaa kunnes koko sininen joukkue on eliminoitu.

Pelit kestävät kuudella pelaajalla arviolta viisi minuuttia, joten tunninkin aikana ehtii pelaamaan useamman pelin. Pelien jälkeen osa esittelee ruhjeitaan, joita syntyi niin osumista kuin kompastumisista.

Mustelmista ja hiestä huolimatta kaikki ovat enemmän kuin innoissaan pelin tuottamasta adrenaliinista ja jännityksestä.

-Tämä on siitä loistava laji, ettei kukaan viitsi ihan ehdoin tahdon ottaa osumaa. Se pistää juoksemaan, Simola hymähtää. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic