Lounais-Häme

Mustialan panimon oluita saa kohta Kehräämöltä

 

Kuninkaankartanon Panimon tuotteet ovat olutharrastajien suosiossa Forssan seudulla. Toistaiseksi niitä saa Forssan Prisman ja Citymarketin, Tammelan K-marketin sekä Helsingin keskustassa sijaitsevan olutkauppa Pienin lisäksi vain Oluttupa Isosta Piipusta Mustialasta, mutta keväällä tuotteet tuodaan forssalaisten ja miksei muidenkin iloksi Kehräämölle.

Mustialan kartanon yrittäjät Mikko ja Anne Silmälä ovat vuokranneet Mustialan kartano oy:n nimissä Forssan kaupungilta piippuaukion kesäterassin sekä osan ravintola Vanhasta Värjäristä tilausravintolatoimintaan. Piippuaukion ravintola avataan 28. huhtikuuta, mutta Vanhan Värjärin tiloja voi vuokrata jo nyt Silmälöiltä.

Värjäriä voi varata joko yksityistilaisuutena tai talon järjestämänä tilaisuutena. Tällöin Silmälät anovat tilapäisen anniskeluluvan, jonka saamiseen menee noin kuukausi ja Värjäristä on saatavissa Kuninkaankartanon Panimon oluita sekä talon toimittamaa ruokaa.

-Yksityistilaisuuteen saa tuoda omia juomia. Uskon sen kiinnostavan ihmisiä, Anne Silmälä sanoo.

Forssan kaupunki lähestyi loppukesästä yrittäjäpariskuntaa ja kyseli näiden kiinnostusta Vanhan Värjärin ja piippuaukion kesäterassin vuokraamiseen. Silmälän mukaan heitä kiinnosti Kehräämön alueen soveltuvuus yhteen Mustialan miljöön kanssa.

-Lisäksi Värjärin keittiö kiinnosti meitä. Mustialassa meillä ei ole omaa keittiötä, vaan olemme vuokranneet Huttulaa isoihin tapahtumiin kesäviikonloppuisin. Nyt pystymme tekemään Forssassa ruoat Mustialan tapahtumiin.

Lisäksi etuna on se, että jatkossa yrittäjät voivat tarjota asiakkailleen kaupunki-maaseutu-kontrastia sekä toista juhlapaikkaa, jos toinen on varattuna.

Ainakaan toistaiseksi Vanhasta Värjäristä ei saa lounasta, mutta Silmälät katsovat tilannetta ja muutoksia saattaa tulla. Suunnitteilla on tapahtumia, joissa heillä olisi anniskeluluvat. Myös muutamaa Isolla Piipulla järjestettyä tapahtumaa harkitaan tuotavaksi Forssaan. Silmälä naurahtaa arvoituksellisesti kun häneltä kysyy, järjestetäänkö rautakankikävelyn MM-kisat ensi kesänä Kehräämöaukiolla.

Kehräämön piipputerassi avautuu siis huhtikuun lopulla. Sinne tulee myyntiin Panimon omia oluita, mutta mahdollisesti muitakin tuotteita. Ruokaa kesäterassilta saa keskiviikosta sunnuntaihin klo 11 alkaen. Kesäviikonloppuisin tarjolla on livemusiikkia ja sään vaatiessa jonkinlaisen katteen suojassa.

Mustialan toiminta sitoo Silmälät etenkin kesäksi aika tiiviisti Mustialaan, joten he aikovat palkata Forssaan 2-4 henkilöä. Määrä tarkentuu sen mukaan, miten käynnissä olevat neuvottelut tietyistä suunnitelmista toteutuvat. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti