Lounais-Häme

Muun muassa hoitajat aloittavat tänään ylityö- ja vuoronvaihtokiellot - vastustavat hallituksen ajamaa irtisanomislakia

Helsinki
26.09.2018, 02:30

Kotimaa

Useat työmarkkinajärjestöt aloittavat tänään kolmipäiväisen ylityö- ja vuoronvaihtokiellon, jolla vastustetaan hallituksen kaavailemaan uutta irtisanomislakia. Myös säännöllisen työajan ylittävät liukumat ovat käyttökiellossa.
Hallitus haluaa helpottaa työntekijöiden irtisanomista alle 20 henkeä työllistävissä yrityksissä, jotta yrittäjien kynnys palkata työntekijöitä madaltuisi. Hanke on herättänyt suurta vastustusta oppositiossa ja palkansaajajärjestöissä.
Tänään alkaviin järjestöllisiin toimiin osallistuvat lähi- ja perushoitajaliitto Super, sosiaali- ja terveysalan ammattijärjestö Tehy, Julkis- ja yksityisalojen toimihenkilöliitto Jyty sekä Akavaan kuuluvat Suomen Terveydenhoitajaliitto ja sosiaalialan korkeakoulutettujen liitto Talentia.
Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoi sunnuntaina Ylen Pääministerin haastattelutunnilla, että esityksen valmistelua jatketaan. Sipilän mukaan hallitus ”käy keskustelua ja tekee kompromisseja” myös edunvalvontaorganisaatioiden kanssa.
Lokakuun alussa ylityö- ja vuoronvaihtokieltoon liittyy Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL lähes kaikilla sopimusaloillaan. Viime viikolla ylityökieltoja toteuttivat Teollisuusliitto, teollisuuden toimihenkilöt Prosta ja Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic