Lounais-Häme

Muuntajan palo pudotti Olkiluodon kakkosreaktorin sähköverkosta - sammutustyöt ohi, vahingon korjaaminen aloitettu

Helsinki
18.07.2018, 14:49

Kotimaa

Olkiluodon ydinvoimalan kakkosreaktori putosi sähköverkosta aamulla voimalan ulkopuolella tapahtuneen virtamuuntajan tulipalon vuoksi. Reaktorin yhteys verkkoon katkaistiin hieman ennen aamuyhdeksää.
Pelastuslaitoksen sammutustyöt alueella on saatu valmiiksi ja vahinkoja korjataan. Palanut pylväsmuuntaja oli kantaverkkoyhtiö Fingridin alueella.
TVO kertoi Twitterissä alkuiltapäivästä, että reaktori on edelleen irti valtakunnan sähköverkosta. Yhtiön mukaan reaktori on tarkoitus palauttaa sähköverkkoon osateholla keskiyöllä.
Tehoa suunnitellaan kasvatettavaksi 80 prosenttiin tavanomaisesta huomiseen aamukuuteen mennessä. Täysi teho saavutetaan aikaisintaan perjantain vastaisena yönä.
– Täydelle teholle loppuviikosta. Ei kannata liian tarkkaa sanoa. Viimeiset säädöt ovat aina sellaista, että kannattaa jättää pelivaraa, kertoo TVO:n viestintäpäällikkö Pasi Tuohimaa.
TVO:n mukaan kaikki voimalan turvajärjestelmät toimivat suunnitellusti eikä tapahtumasta ole vaaraa ydinturvallisuudelle.
Olkiluodon ydinvoimalaitoksen kahdella reaktorilla tuotetaan noin kuudesosa kaikesta Suomessa käytettävästä sähköstä. Olkiluodon kolmosreaktorin toiminnan on määrä alkaa ensi vuoden syyskuussa.

_________________

Juttua korjattui kello 14.49: Tulipalo oli virtamuuntajassa, ei pylväsmuuntajassa

Yhtiö ei vielä anna tarkkaa arviota siitä, milloin reaktori palautetaan verkkoon.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic