Lounais-Häme Forssan seutu

Muuttajapalvelulle on ollut seudulla kysyntää – “Vaikutti päätökseen siitä, otanko työpaikan vastaan vai en”

Muuttajapalvelu lanseerattiin Forssassa helmikuun lopulla. Palvelulle on seudulla ollut kysyntää.
Vilma Lehtovaara muutti työn perässä Kontiolahdelta Forssaan. Muuttajapalvelu vaikutti päätökseen ottaa määräaikainen työ vastaan, vaikka puoliso jäi Pohjois-Karjalaan. Kuva: Tapio Tuomela
Vilma Lehtovaara muutti työn perässä Kontiolahdelta Forssaan. Muuttajapalvelu vaikutti päätökseen ottaa määräaikainen työ vastaan, vaikka puoliso jäi Pohjois-Karjalaan. Kuva: Tapio Tuomela

Forssan Yrityskehityksen toimitusjohtaja Maria Jokinen on ilahtunut ja hieman yllättynyt muuttajapalvelun suosiosta.

– Tähän mennessä olemme välittäneet palvelun kautta kuusi asuntoa, ja palvelusta saatu palaute on ollut todella hyvää.

Muuttajapalvelu tarjoaa Forssan seudulle muuttavalle asunnon Forssa-asuntojen kautta neljäksi kuukaudeksi puoleen hintaan. Lisäpalveluina taataan päivähoitopaikka lapsille sekä vinkki työpaikasta perheenjäsenelle.

Lue lisää: Näin muuttajapalvelu sai alkunsa

Aiemmin palvelu kattoi vain Forssaan töihin tulevan, mutta viime viikolla se laajennettiin koskemaan myös Forssan seutukuntiin työllistyneitä.

Kesällä muuttajapalvelua tarjotaan myös yliopisto-opiskelijoille. Forssan seudulle kesätöihin tulevalle opiskelijalle tarjotaan asunto kolmeksi kuukaudeksi veloituksetta.

– Forssa-asuntojen täyttöaste on ollut vajaa. Tutkimusten mukaan opiskelijat tekevät todennäköisesti kesätyö- tai harjoittelupaikkoihinsa myös päättötyön ja työllistyvät sinne valmistumisensa jälkeen, Jokinen selittää.

Jokisen mukaan kyse on yhtä opiskelijaa kohden kuitenkin vain sadoista euroista.

– Tämä on parempi kuin se, ettemme tekisi mitään ja opiskelija menisi töihin muualle. Tietenkin asia olisi eri, jos Forssa-asunnot ei olisi kaupungin omistama vuokrayhtiö tai jos heillä ei olisi asuntoja vapaana, Jokinen täsmentää.

Muuttajapalvelulla pyritään parantamaan osaavan työvoiman saatavuutta ja pysäyttämään seudun muuttotappio.

– Muuttajapalvelu on yksi konkreettinen toimenpide seudun elinvoiman lisäämiseksi.

Muuttajille palvelu on pyritty tekemään mahdollisimman helpoksi. Sen sijaan, että muuttajalle annettaisiin liuta puhelinnumeroita, asiakkaan yhteystiedot otetaan ylös ja sen jälkeen asiakkaaseen ollaan yhteydessä.

– Meillä on yksi sähköpostiosoite ja yksi puhelinnumero, joiden kautta kaikki onnistuu, Jokinen sanoo.

Forssan Yrityskehitys lupaa, että niin asunto, päivähoitopaikka kuin työpaikkavinkkikin saadaan asiakkaalle viikon kuluessa.

– Olemme pysyneet lupauksessamme. Joskus asuntonäyttö on pidetty jo samana päivänä, kun muuttaja on ottanut meihin yhteyttä, Jokinen kertoo.

Tietämys yrityksistä, jotka ovat työvoiman tarpeessa, kertyy yrityskehitykselle yrittäjien tapaamisten yhteydessä.

Jokinen on ilahtunut siitä, että myös yritykset ovat työnhakuilmoituksissaan kertoneet muuttajapalvelusta.

– Kasvaville yrityksille osaava työvoima on kaiken a ja o.

Opiskelijoille muuttajapalvelua tarjotaan kesän ajan. Kaupunkiin työn perässä muuttaville palvelu jatkuu Jokisen mukaan myös kesän jälkeen. FL

Kaupallinen yhteistyö

Uusimmat