Lounais-Häme

Muuvit hallussa katukoriksessa

Vuodet eivät ole veljeksiä. Viime vuonna Pirkka Street Basket -kiertueen piipahtaessa Forssassa hytistiin räntäsateessa, tänä vuonna hätyyteltiin hellelukemia.

Liekö sitten kelin syytä, vai enemmän itse rennon tapahtuman, mutta Kartanokeskuksen parkkialueella tiistaina järjestetyssä katukoristapahtumassa nähtiin iloisia ilmeitä, huikeita muuveja ja kuultiin reipasta kannustusta. Mukana oli liki 200 hyväntuulista koululaista.

– Itselleni tämä on kuudes kerta, mutta kiertuetta on järjestetty pidempään, yli kymmenen vuotta. Säät ovat tänä vuonna suosineet, lapsille jää varmasti hyvät muistot, kertoi Karkkilasta Forssaan saapuneen kiertueen juontaja Mikko Jutila.

Kiertueen tarkoituksena on edistää lasten liikunnallisuutta ja tehdä korista tutuksi. Säännöt ovat tavallista väljemmät, eikä jokaista askelvirhettä tai pikkurikettä vihelletä. Pääasia on, että kaikilla on hauskaa.

– Tavoitteena on tarjota rento ja mukava päivä kivan lajin parissa. Vuoden mukavin koulupäivä, Jutila markkinoi.

Katukoriskiertue poikkeaa kevään aikana 19 paikkakunnalla. Koripalloliitto toimii pääjärjestäjänä, apunaan sillä on aina paikallinen koripalloseura ja K-kauppias.

Espoosta aloiteltiin toukokuun alussa. Ennen Forssaa kiertue ehti käydä 11 paikkakunnalla. Forssasta jatkettiin keskiviikoksi Loimaalle ja sieltä Vaasaan ja Poriin.

Kiertuejuontaja Jutilan mukaan turneelle on tilausta.

– Koripallo on ollut viime vuosina hurjassa nosteessa maajoukkueen menestyksen ansiosta. Koripallo on kiva ja halpa laji, koreja löytyy jokaisesta kaupungista. Koripallossa saa helposti myös uusia, hyviä kavereita.

Forssan seudun uusi junnuseura Feeniks Basket vastasi eilisen käytännön järjestelyistä paikan päällä.

– Olimme jokunen vuosi sitten Tölöllä ja sen jälkeen Cittarilla. Tässä paikassa olemme toista kertaa, kertoi Tero Kaseva Feeniks Basketista.

Kasevan mukaan katukoris on tavallista salikoripalloa rennompaa. Pelaajilta vaaditaan kuitenkin samoja ominaisuuksia kuin tavallisessakin koriksessa. Nopeutta, ketteryyttä, pallonkäsittelytaitoja ja tarkkaa kättä – eikä siitä pituudestakaan haittaa ole.

Korista pari vuotta harrastanut Eetu Korpela keskuskoululta ei joutunut järjestelytehtäviin, vaan sai keskittyä turnauksessa pelaamiseen. Keskuri 4 -joukkuetta edustaneella Korpelalla oli homma hanskassa ja tulostakin tuli.

– Onhan tämä kivempi kuin tavallinen koulupäivä. Vaikka eivät ne tavallisetkaan enää tässä vaiheessa kevättä kovin pahoja ole, ahkeraan korisukkaa heiluttanut Korpela jutteli. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic