Lounais-Häme Forssa

Myönteistä virettä teollisuusrakentamiseen – Mikkoloille ja Matimek oy:lle luvat hallirakentamiseen

Forssan ympäristölupalautakunta myönsi rakennusluvat kahdelle suurelle teollisuushallille.
Arkistokuva Matimekista. Kuva: Lassi Puhtimäki
Arkistokuva Matimekista. Kuva: Lassi Puhtimäki

Forssan ympäristölupalautakunta myönsi rakennusluvat kahdelle suurelle yrityskäyttöön tulevalle hallille Forssassa. Yhteensä hallien pinta-ala on yli 6000 kerrosalaneliömetriä.

Forssan Ympäristöurakoinnin Petteri, Hanna ja Jussi Mikkolalle myönnettiin rakennuslupa noin 4800 kerrosalaneliömetrin kompostointihallille ja sivukatokselle. Lupa kattaa rakennuslupahakemuksessa mainitut lietteen kuivatusaltaat, kompostointi-, hygienisointi-, kattilahuone- sekä toimisto- ja huonetilat. Kattilahuoneen lämpö on tarkoitus käyttää lähes kokonaisuudessaan hygienisointiprosessiin. Rakennus on metallirunkoinen ja peltielementillä vuorattu.

Ohutlevyjen alihankintaan keskittyvä tammelalainen Matimek oy aikoo laajentaa tilojaan Kurikkamäentiellä Paavolan kaupunginosassa. Yritys osti joulukuussa 2018 entisen Innolasin tuotantohallin. Uudet tilat tulevat vanhan hallin viereen vuokratontille ja sen valmistuttua Matimek aikoo siirtää tuotantoaan Paavolaan.

Rakennusluvan myöntämisen yhteydessä ympäristölupalautakunta hyväksyi myös koko rakennuksen paloluokan muuttamisen luokasta P2 luokkaan P3.

Kaupungin johtava rakennustarkastaja Jukka Laaksonen toteaa kahden suuren hallin rakentamisen olevan hyvä uutinen.

– Yritystilojen rakentaminen tuo positiivista virettä kaupunkiin, Laaksonen luonnehtii.

Juttua muokattu 9.5. klo 14.30: Korjattu Matimekin hallin ostamisajankohta ja täydennetty tuotannon siirtämisen ajankohtaa.

Uusimmat

Fingerpori

comic