Lounais-Häme Jokioinen

Myös Koetus aikoo jatkaa junioripesistä

Puheenjohtajan mukaan kyse ei ole kiusanteosta Koetus Junioreille.
Kuva: Terho Aalto
Kuva: Terho Aalto

Jokioisilla nähdään alkavana pesäpallokautena kaksi joukkuetta miesten Suomensarjassa, kun Koetus putosi Ykköspesiksestä ja omaksi seuraksi syksyllä irtaantunut Koetus Juniorit jatkaa Suomensarjassa siinä jo viime kaudella pelanneella joukkueellaan.

Tämän lisäksi jokioislainen pesäpallo saattaa jakaantua myös junioritasolla. Emäseura Koetus nimittäin julkaisi ilmoituksen, jonka mukaan se on kokoamassa juniorijoukkueita 6-15 -vuotiaiden ikäluokkiin.

– Katsomme paljonko halukkaita ilmaantuu. Jos pelaajia ei tule täyttä joukkueellista saatamme koota pienempiä 5-6 pelaajan joukkueita pienpelien sarjoihin, kertoo Koetuksen puheenjohtaja Ari Kettunen.

– Jos johonkin ikäluokkaan ilmoittautuu esimerkiksi vain kolme pelaajaa, pyrimme ohjaamaan heidät lähiseuroihin kuten Humppilan Veikkoihin tai Koetus Junioreihin. Toivon että yhteistyö lähiseurojen kanssa onnistuu, Kettunen painottaa.

Koetus Juniorit ilmoittaa nettisivuillaan kokoavansa ensi kaudeksi kuusi joukkuetta C-poikiin, D-poikiin ja E-poikiin sekä D- ja E-tyttöihin ja lisäksi joukkueen F- ja G-ikäluokkiin.

Tuosta joukkuelistasta herää kysymys. miksi myös Koetus ry. yrittää pienellä paikkakunnalla koota samat juniorijoukkueet.

Onko kyse kiusanteosta uutta Koetus Juniorit -seuraa kohtaan?

– Ei todellakaan! Jo siinä vaiheessa, kun Koetus Juniorit perustettiin päätimme, että junioritoiminta jatkuu myös Koetuksen nimissä. Minä en halua olla se puheenjohtaja, joka lopettaa lähes 120-vuotiaan seuran, Kettunen korostaa,

– Minusta olisi ollut järkevintä, että olisimme toteuttaneet työnjaon niin kuin forssalaisessa koripallossa on tehty eli että Koetus hoitaisi miesten toiminnan ja Koetus Juniorit nimensä mukaisesti juniorit, Kettunen hahmottelee. FL

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic