Lounais-Häme

Myötämäkeä ja Kokokylän Villeä Kyläsepällä

Kyläsepän kesäteatteri on taas valmis näytäntökauteensa. Tärkeällä tavallaan asiaa varmisti pyörivän katsomon kattoelementin paikalleen saanti. Perinteisesti Jokioisten Luodesuolla kohdillaan olevan talkoohengen lisäksi homma edellytti järeämmänlaista konekalustoa.
Itse kyläseppä Eero Mäkelä summaa, että sekä vaativaa että näyttävää toimenpidettä on tullut hiottua uomiinsa jo 15 vuoden ajan. 
– Aina tästä on selvitty hyvin, hän summaa.
Ja niin selvittiin tälläkin kerralla Eero Kalevan vastattua tarkkuutta vaativasta tehtävästä nostokoneen puikoissa 12. kerran putkeen.
– Samalla teimme juuri Sirpa Mäkelän kanssa option seuraavista 15 vuodesta, Kaleva kuittaa vähintäänkin puolitosissaan.
Sirpa Mäkelä käy sikäli sopimuskumppaniksi, että vastuut Kyläsepän teatterin pyörittämisestä ovat siirtymässä näyttämön toisen polven edustajana yhä painokkaammin hänen huostaansa.
– Minä tässä katselen ja pyörin mukana niin kauan kuin jaksan, Eero Mäkelä summaa asemansa.
Tämän kesäkaudelle hän on kirjoittanut Kyläsepän näyttämölle 16. 7. ensi-iltansa saavan Kokokylän Villen, jossa maalaiskylään ilmestyvä nuori mies hakee paikkaansa jäätyään orvoksi. Teos on järjestyksessään Eero Mäkelän 15. musiikkinäytelmä.
– Uusin romaanini on oikolukuvaiheessa, ja painotyökin on tilattu. 
Toteamus todistelee, että mies ei lepäile laakereillaan.
Kauden aloittaa Luodesuolla 3. 6. ensi-iltaansa tuleva Sirpa Mäkelän nimimerkillä Jamppa Sorvari kirjoittama Tervetuloa Myötämäkeen. Kappale jatkaa hänen jo aikaisemmin avaamaansa teatteriteemaa vanhusten palvelutalon arjesta.
Tervetuloa Myötämäkeen-näytelmän ohjaa Kyläsepän kesänäyttämöltä ja entuudestaan tuttu Jyrki Kanerva. Kokokylän Villessä hän saa ohjaajaparikseen niin ikään paikassa tutuksi tulleen Keijo Leppäsen. Näyttelijäkaartista löytyy niin Luodesuolla jo rutiinia hankkineita kuin uusia tulokkaitakin.
Myötämäessä Siskon roolin tulkitseva Sanna Saarinen hankki edelliset näyttämökokemuksensa pikkutyttönä Forssan teatterissa.
– Muutaman kerran olen harkinnut mukaan lähtöä johonkin kesäteatteriin, mutta vasta nyt uskalsin toteuttaa ajatuksen, hän toteaa.
Uusiin kasvoihin Kyläsepän kesänäyttämöllä lukeutuvat myös Ronja Salo ja Lukas Rydefalk Kokokylän Villessä. He summaavat vaikutelmansa hauskoiksi ja muutenkin myönteisiksi.
– Vähän jännittää, vaikka esiintymiskokemusta onkin tullut soittajana hankittua, toteaa saksofonillaan jo pitkään estradeilla taiteillut Lukas.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti