Lounais-Häme Forssan seutu

Myrskypuhuri työllisti pelastuslaitosta – Forssan seutu pääsi vähemmällä kuin muu Kanta-Häme

Pelastuslaitoksella oli Tammelassa, Humppilassa, Forssassa ja Jokioisilla vain yksittäisiä tehtäviä.
Sähköllinjojen päälle kaatuneet puut ja katkenneet oksat ovat aiheuttaneet sähkökatkoja. Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen
Sähkölinjojen päälle kaatuneet puut ja katkenneet oksat ovat aiheuttaneet sähkökatkoja. Arkistokuva: Seppo Pessinen

Myrskypuuskan aiheuttamat vahingontorjunnat työllistivät Kanta-Hämeen pelastuslaitosta lauantai-iltana. Forssan seutu selvisi myrskystä vähemmillä vahingoilla kuin muu Kanta-Häme.

Päivystävä palomestari Juha Alander kertoo, että pelastuslaitoksella oli illan mittaan työn alla 110 kohdetta eri puolilla Kanta-Hämettä. Pelastuslaitos raivasi teille ja rakennusten päälle kaatuneita puita. Lisäksi tuli toistakymmentä ilmoitusta sähkölinjojen päälle kaatuneista puista, jotka sähköyhtiö kävi raivaamassa pois.

– Tehtävät niputettiin kiireellisyysjärjestykseen, Alander sanoo.

Illan aikana sähköttä oli yli 4000 Elenian asiakasta

Alander kertoo, että suurin osa liikennettä tai rakennuksia haittaavista kaatuneista puista saatiin raivattua iltakymmeneen mennessä. Yön aikana tuli enää joitakin yksittäisiä ilmoituksia haittaa aiheuttavista kaatuneista puista.

– Forssan seutu pääsi myrskystä vähemmällä kuin muu Kanta-Häme, sillä siellä oli vain yksittäisiä tehtäviä Tammelassa, Humppilassa, Forssassa ja Jokioisilla. Suurin osa tehtävistämme osui Lopen, Riihimäen, Hämeenlinnan, Janakkalan ja Hattulan alueille, Alander kertoo.

Myrskypuhuri aiheutti myös sähkökatkoja Kanta-Hämeessä. Lauantai-illan aikana sähköttä oli enimmillään yli 4000 Elenian asiakasta. Forssan seudulla suurin osa sähkökatkoista osui Tammelaan, jossa oli sähköttä enimmillään 527 asiakasta. Sähköt saatiin Elenian alueella toimimaan lauantai-iltana pääosin kello 21–22 mennessä.

Sunnuntaiaamuna kello 9.15 Tammelassa oli Elenian sähkökatkokartan mukaan kuusi sähkötöntä asiakasta. Kova tuuli jatkoi puhaltamistaan sunnuntaiaamulla, ja sähkökatkoja ilmeni edelleen myös lisää. Niitä oli Elenian sähkökatkokartan mukaan kello 10.52 aikaan Tammelassa 61:lla asiakkaalla. Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan Somerolla oli 110 sähkötöntä asiakasta ja Urjalassa viisi.

Kello 12.58 Tammelassa oli Elenian sähkökatkokartan mukaan kuusi sähkötöntä asiakasta ja Energiateollisuuden sähkökatkokartan mukaan Somerolla oli 91 sähkötöntä asiakasta ja Urjalassa seitsemän. Tammelassa kaikki sähkökatkoja aiheuttaneet viat saatiin korjattua kuntoon sunnuntaina kello 13.20 mennessä.

Sähkökatkojen aiheuttajia ovat olleet linjoille kaatuneet puut ja katkenneet oksat. FL

Juttua päivitetty Elenian ja Energiateollisuuden sähkökatkokarttojen tiedoilla 7.6.2020 kello 10.52.

Juttua päivitetty Elenian ja Energiateollisuuden sähkökatkokarttojen tiedoilla 7.6.2020 kello 13.01 ja 13.22.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic