Lounais-Häme

Myrskyt jatkuvat Italiassa - Sisiliassa yhdeksän ihmistä löytyi hukkuneena talosta

Palermo
04.11.2018, 10:31

Ulkomaat

Italiassa Sisilian saarella yhdeksän ihmistä on löytynyt kuolleena asuintalosta Milicia-joen tulvittua, kertoo italialainen uutistoimisto Ansa. Turma sattui Caldeccian kylässä Palermon kaupungin lähellä. Kuolleiden joukossa on 1-, 3- ja 15-vuotiaat lapset.
– Tämä on valtava tragedia, Casteldaccian pormestari Giovanni di Giacinto sanoo Ansan mukaan.
Tulvaveden alle jääneessä talossa oli sukulaisia viettämässä iltaa. Apua paikalle hälytti perheenjäsen, joka oli käymässä ulkona ja pelastautui tarrautumalla puuhun. Illanviettäjistä pelastuivat myös mies ja tyttö, jotka olivat lähteneet ostamaan makeisia.
Ansan mukaan Sisilian tulvissa on kuollut myös autoilija ja kaksi ihmistä on kateissa.
Sisiliassa koteja on evakuoitu tulvien tieltä myös saaren lounaisrannikolla Agrigenton kaupungissa. Jo aiemmin viikolla saaren kouluja ja teitä suljettiin rankkasateiden vuoksi.

Sää jatkuu sateisena

Viikon ajan jatkuneissa myrskyissä on kuollut viranomaistietojen mukaan noin 30 ihmistä. Ihmisiä on kuollut muun muassa kaatuneiden puiden aiheuttamissa onnettomuuksissa eri puolilla maata.
Sateet ja tuulet ovat aiheuttaneet myös suuria taloudellisia vahinkoja. Sisilian lisäksi vakavista vahingoista on kärsinyt muun muassa Genovan kaupungin ympäristö Luoteis-Italiassa. Maan koillisosassa Dolomiittien vuoristoalueella myrskytuulet ovat tuhonneet tuhansia hehtaareita metsää.
Sateiden ennustetaan jatkuvan osassa Italiaa myös ensi viikolla.

http://www.ansa.it/sito/notizie/cronaca/2018/10/30/meteo-nuova-ondata-di-maltempo-da-giovedi_815f9b08-3c79-40a7-8e7f-55beed496f54.html

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti