Lounais-Häme

"Myynnin taustalla kasvun halu ja kuorman keveneminen" – Suomen Telakone Humppilasta on myyty Finnsiirto oy:lle

Matti Rautionmaa jatkaa Suomen Telakone oy:n toimitusjohtajana myös yrityskaupan jälkeen.

Trukkipalveluyhtiö Finnsiirto oy on ostanut humppilalaisen Suomen Telakone oy:n sekä Simeri oy:n. Ostetut yhtiöt jatkavat toimintaa yrityskokonaisuuden itsenäisinä tytäryhtiöinä. Ostajan taustalla vaikuttaa Folmer Management oy ja Folmer Equity Fund II -rahasto.

Suomen Telakoneen koko osakekanta myydään emoyhtiölle, mutta Matti Rautionmaa jatkaa yrityksen johdossa toimitusjohtajana.

– Telakoneen toiminta jatkuu entiseen tapaan Humppilassa, ja itse asiassa toiminta vahvistuu tulevaisuudessa. Isompia hartioita tässä lähdettiin yritykselle hakemaan, koska talo on 30 vuodessa kasvanut isoksi eikä jatkajaa ollut näköpiirissä, Rautionmaa kertoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

Finnsiirto oy on ostanut Suomen Telakone oy:n sekä Simeri oy:n. Arkistokuva vuoden 2018 Telakonepäiviltä Humppilasta. Kuva: Lassi Puhtimäki
Finnsiirto oy on ostanut Suomen Telakone oy:n sekä Simeri oy:n. Arkistokuva vuoden 2018 Telakonepäiviltä Humppilasta. Kuva: Lassi Puhtimäki

Investointitarpeita edessä

Suomen Telakone on vuonna 1989 perustettu uusien ja käytettyjen, muiden muassa Hyundai-maansiirtokoneiden myyntiin huoltoon ja varaosiin keskittyvä yritys. Yhtiöllä on maanlaajuinen myynti- ja huoltoverkosto.

Humppilan päätoimipisteessä yhtiöllä on 22 työntekijää. Lisäksi Telakoneen vaikutuspiirissä on noin 15 yhteistyökauppiasta eri puolilta Suomea sekä laaja sopimushuoltajaverkosto.

– Yrityskaupalla haetaan myös kasvua. Finnsiirron kanssa edustamme molemmat Hyundaita, joten yhteistyö on järkevää. Tulevaisuudessa yhtiöllä on todennäköisesti lisätilan ja -väen tarvetta myös Humppilassa, Rautionmaa kertoo.

Suomen Telakoneen liikevaihto on ollut noin 30 miljoonaa euroa ja tulos noin 1,5 miljoonan euron luokkaa.

– Muuta syytä myyntiin ei ollut kuin kasvun halu ja se, että minun työ- ja vastuukuormani kevenee, hän lisää.

60 miljoonaa euroa, 120 henkilöä

Yrityskaupalla markkinoille muodostuu uusi, valtakunnallisesti merkittävä konealan kokonaisuus, jolla on liiketoimintaa myös Baltiassa. Muodostetun konsernin kuluvan tilikauden liikevaihtoennuste on lähes 60 miljoonaa euroa.

Yrityskokonaisuus työllistää yhteensä noin 120 henkilöä.

Finnsiirto on vuonna 1989 perustettu trukkimyynnin ja logistisen alan yritys. Yhtiö myy ja vuokraa mm. maahantuomiaan Hyundai-trukkeja, muita varastolaitteita sekä käytettyjä koneita. Lisäksi yhtiö huoltaa ja ylläpitää koneita sekä myy niihin varaosia ja lisävarusteita. Yhtiön asiakaskunta koostuu pääosin suomalaisista teollisuusyrityksistä sekä logistiikka-alan palveluyhtiöistä.

Yhtiön toimipisteet sijaitsevat Liedossa ja Tampereella.

Simeri on vuonna 1995 perustettu henkilönostimiin keskittyvä yritys. Yhtiö on erikoistunut teollisuuden kunnossapitoon nostolaitepuolella. Yritys toimii kymmenellä paikkakunnalla Suomessa ja Baltiassa.

Simeri Oy:n omistajat Pekka ja Tommi Kolehmainen siirtyvät emoyhtiö Finnsiirron omistajiksi takaisinsijoituksen myötä ja jatkavat Simeri Oy:n johdossa.

Folmer Management oy on kotimaisiin pk-yrityksiin keskittynyt pääomasijoittaja. FL

Lue myös:

Telakonepäivät tuo tuhansia ihmisiä Humppilaan

Uusimmat

Näkoislehti

8.8.2020

Fingerpori

comic