Lounais-Häme Helsinki

Näihin hallitus pohtii nyt muutoksia – pöydällä on pitkä lista koronarajoituksia

Pääministeri Sanna Marinin (sd) johtamalta hallitukselta on luvassa tietoja muutoksista koronarajoituksiin näillä näkymin aikaisintaan illalla. Kuva: Arttu Laitala
Pääministeri Sanna Marinin (sd) johtamalta hallitukselta on luvassa tietoja muutoksista koronarajoituksiin näillä näkymin aikaisintaan illalla. Kuva: Arttu Laitala

Hallitus kokoontui tänään sunnuntaina neuvottelemaan koronarajoitusten purkamisesta. Käsittelyssä on pitkä lista erilaisia rajoituksia.

–  Suurin osa tämänhetkisistä liikkumis- ja kokoontumisrajoituksista on voimassa 13. toukokuuta asti. Hallituksen odotetaan tänään päättävän, mitä näistä rajoituksista jatketaan pidemmälle, mitä lievennetään ja puretaanko mahdollisesti jotkin rajoitukset.

–  Kaikki yli 10 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat kiellettyjä sekä sisä- että ulkotiloissa. Tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla tulee välttää.

–  Valtion ja kuntien museot, teatterit, kulttuuritalot, kirjastot, kirjastoautot ja järjestöjen kokoontumistilat on suljettu. Hallituksen ennakoidaan tänään päättävän siitä, voidaanko kirjastot avata kirjojen ja muun aineiston lainaamista varten.

–  Kuntien uimahallit ja muut sisäliikuntatilat on suljettu. Yksityisten toiminnanharjoittajien suositellaan toimivan samoin. Ulkoliikuntapaikkoja voi käyttää seurojen ohjattuun ja valvottuun harjoitustoimintaan siten, että lähikontakteja ei synny.

–  Vanhusten päivätoiminta, kuntouttava työtoiminta ja työkeskukset pidetään suljettuina.

–  Suomen rajat on suljettu ja matkustajaliikenne pysäytetty. Tavara- ja rahtiliikenne kuitenkin jatkuu. Pohjois- ja länsirajan yli sallitaan vain välttämättömin työssäkäynti. Hallitus päättää mahdollisesti tänään siitä, sallitaanko työmatkustaminen myös Suomen ja Viron välillä.

–  Ravintolat, kahvilat, anniskelupaikat ja muut ravitsemisliikkeet on suljettu koko maassa toukokuun loppuun asti. Ruokaa voi kuitenkin myydä ulos. Epävarmaa on, tekeekö hallitus tänään ravintoloiden aukioloon liittyviä päätöksiä.

–  Yli 70-vuotiaiden tulee pysyä karanteenia vastaavissa olosuhteissa. Määräys ei koske kansanedustajia, valtiojohtoa eikä kunnallisia luottamushenkilöitä. Vierailut vanhusten ja muiden riskiryhmien asumispalveluyksiköissä on kielletty. Ainakin vierailukielto olisi ennakkotietojen mukaan jatkumassa pidemmälle kuin toukokuun puoliväliin.

–  Yli 500 ihmisen yleisötilaisuuksien kielto on nykymääräyksillä voimassa heinäkuun loppuun. Alustavien tietojen mukaan hallitus ei vielä tänään päätä siitä, jatketaanko kieltoa pidemmälle.

Näkoislehti

27.9.2020

Fingerpori

comic