Lounais-Häme Riihimäki

Nainen huijasi työttömyyskassalta yli 30 000 euroa

Aihekuva.

Yli 33 000 euroa työttömyyspäivärahoja itselleen huijannut riihimäkeläisnainen on saanut ehdollisen vankeusrangaistuksen törkeästä petoksesta.

Vuonna 1954 syntynyt nainen oli vuosina 2016 ja 2017 ilmoittanut Palvelualojen työttömyyskassaan olevansa työtön, vaikka hän oli samaan aikaan palvelusuhteessa Riihimäen kaupunkiin, joka maksoi hänelle omaishoidontukea.

Nainen myönsi oikeudessa tekonsa, mutta hän vetosi vaikeaan elämäntilanteeseensa ja tietämättömyyteen.

 

Selitykset eivät kelvanneet Kanta-Hämeen käräjäoikeudelle, jonka antaman tuomion mukaan mahdollinen tietämättömyys omaishoidontuen ja työttömyyspäivärahan vaikutuksista toisiinsa ei poista vastuuta.

Oikeus huomautti naisen tehneen kahden vuoden aikana useita väärin perusteltuja tukihakemuksia ja salanneensa palvelussuhteensa Riihimäen kaupunkiin. Näin hän sai perusteettomasti yli 30 000 euroa itselleen.

Pitkän tekoajan ja suuren kokonaissumman takia oikeus arvioi petoksen törkeäksi.

Törkeästä petoksesta minimirangaistus on neljä kuukautta vankeutta. Nainen määrättiin yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Työttömyyskassa perii väärin perustein maksetut etuudet takaisin. FL

 

Lue myös: Työttömyyskorvauksia huijanneille tuomiot – forssalaismies ja riihimäkeläisnainen saivat väärin perustein kymmeniä tuhansia euroja (12.11.2018)

 

Uusimmat

Näkoislehti

3.8.2020

Fingerpori

comic