Lounais-Häme

Nainen tuomittiin kahden sukulaisensa murhasta - sytytti tulipalon autotallissa Kangasalla

Tampere
28.08.2018, 17:22

Kotimaa

Kangasalla viime marraskuussa tapahtuneesta tuhoisasta tulipalosta annettiin tiistaina murhatuomio Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Kolmikymppinen nainen tuomittiin kahdesta murhasta ja tuhotyöstä elinkautiseen. Naisen sytyttämässä tulipalossa kuoli naisen 63-vuotias setä, ja hänen 83-vuotias isoäitinsä menehtyi myöhemmin sairaalassa.
Nainen oli mielentilatutkimuksessa, jonka tulos oli, että hän oli teon aikaan täydessä ymmärryksessä.
Tapahtumat saivat alkunsa marraskuussa, kun nainen oli vierailulla isoäitinsä luona Kangasalan Vatialassa. He eivät olleet tavanneet vuosiin, mutta nainen tuli kylään kertomansa mukaan, koska pelkäsi ex-miestään. Naisen mukaan kaksikko tupakoi ja puhui vanhoista asioista, kun heidän välilleen tuli riitaa. Setä oli tuolloin jo käymässä nukkumaan.
Syyttäjän mukaan nainen sanoi poliisitutkinnassa, että isoäiti oli haukkunut sekä syytettyä että tämän äitiä. Nainen on myöntänyt, että sytytti illan päätteeksi tulipalon omakotitalon autotallissa. Sitten hän lähti kotiin.

Seurasi netistä tulipalon uutisointia

Setä oli kehitysvammainen ja isoäiti liikuntarajoitteinen, minkä vuoksi syyttäjä piti naisen menettelyä erityisen raakana. Nainen on kiistänyt, että olisi halunnut tappaa talossa asuneet sukulaisensa.
Nainen lähti syyttäjän mukaan surmapaikalta hieman kello 22:n jälkeen, ja ohikulkijalta tuli hälytys hätäkeskukseen vasta noin kello 23, kun talo oli jo ilmiliekeissä. Tuli levisi ensin autotallissa ja eteni lopulta 1970-luvulla rakennetun omakotitalon kattorakenteisiin.
Syytetty soitti myös itse hätäkeskukseen noin kolmelta yöllä ja kertoi sytyttäneensä palon. Ennen sitä hän oli syyttäjän mukaan muun muassa seurannut netistä tulipalon uutisointia.
Tuomion kirjallinen osuus, kuten tuomion perustelut, ei ollut vielä tiistaina valmistunut.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti