Lounais-Häme

Naisille kolme kultaa - Reunanen, Miettinen ja Joutsela mestaruuksiin

Paikalliset naisnostajat voittivat kolme Suomen mestaruutta klassisen penkkipunnerruksen SM-kisojen lauantain päivänostoissa Eerikkilässä.

Tammelan Ryskeen vahvoista naisista kultaa nostivat Anita Reunanen N40-sarjan alle 63 kilon painoluokassa ja Netta Miettinen N23-sarjan yli 84 kilon painoluokassa. Kolmanteen kultamitaliin ylsi Huittisen Voimailijoita edustava urjalalainen Sanna Joutsela. Hän oli paras N40-sarjan alle 72 kilon painoluokassa.

Ryskeen kaksikko on kisannut aiemmin lähinnä voimapunnerruksessa, mutta hyvin tuntuu perinteinen penkkikin toimivan. Tammelalainen Netta Miettinen sai parhaalla nostollaan ylös 80 kiloa.

-Olen tyytyväinen, sillä en ole tehnyt tätä lajia, kertoi 22-vuotias Miettinen.

Miettinen aloitti kisan varman päälle ja teki ensimmäisellä vuorollaan varman tuloksen 70 kilolla. Toiseen hän latasi 80 kiloa, joka sekin nousi hyväksytysti ylös. Kolmannen yrityksen 85 kiloa oli vielä hitusen liikaa.

– Yritin 85:tä kiloa ensi kertaa kisoissa. Puoliväliin asti se nousi, Miettinen kertoi.

Miettinen uskoo, että kilpailee myös jatkossa klassisessa penkkipunnerruksessa. Pääpaino pysyy voimapunnerruksessa, jossa on edessä SM-kisat ja kotikulmilla käytävä Makkaramarkkinoiden toistovoimapunnerruskisa.

– Vedän sinne painoani alas, että saan nostaa kevyemmällä painolla, Miettinen suunnitteli.

 

Anita Reunanen nosti sarjansa mestariksi 75 kilon tuloksella. Hän teki kolme hyväksyttyä nostoa. Ensin 60 kiloa, sitten 70 kiloa ja kolmannella 75 kiloa.

-Minulla oli tavoitteena nostaa 80 kiloa, mutta siitä piti vähän tinkiä, koska en ole pystynyt harjoittelemaan normaalisti olkapäävaivan takia, Reunanen sanoi.

Reunanenkin on kilpaillut aiemmin voimapunnerruksessa, jonka säännöt eroavat jonkin verran klassisesta penkkipunnerruksesta. Voimapunnerruksessa esimerkiksi jalkojen pitää olla noston aikana ilmassa ja painot pitää itse nostaa telineistä.

-Ei se hassummin mennyt. Voi olla, että tässä tulee kilpailtua uudestaankin, kertoo Reunanen, jonka voimapunnerrusennätys on harvinaista kyllä vielä penkkiennätystä parempi.

Nuutajärveläinen Sanna Joutsela otti sarjansa kultaa tuloksella 82,5 kiloa.

 

SM-kisat jatkuvat vielä tänään sunnuntaina. Tammelan Ryskeen nostajista tulessa ovat miesten yleisessä sarjassa Toni Kuusi, Tuomas Nikkilä ja Jarkko Bärholm.

Raskaimpia rautoja sunnuntaina liikuttaa todennäköisesti superraskaan sarjan Ove Lehto. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti