Lounais-Häme Forssa

Näissä kisoissa kilpailijat saavat toisiltaan kunnon haukut – Nakin syönnin Forssan mestaruus ratkottiin toistamiseen

Nakin syönnin Forssan mestaruutta ratkottiin perjantaina.
Labradorinnoutaja Jeti suoritti kilpailuradan 25 sekunnissa. 9-vuotiaan koiraherran isäntä Ville Eskelinen avusti radan suorittamisessa. Kuva: Tapio Tuomela
Labradorinnoutaja Jeti suoritti kilpailuradan 25 sekunnissa. 9-vuotiaan koiraherran isäntä Ville Eskelinen avusti radan suorittamisessa. Kuva: Tapio Tuomela

9-vuotias labradorinnoutaja Jeti seuraa tarkkaavaisesti, kun Essu-koira suorittaa kilpailuradan tehtäviä. Pian koittaa Jetin vuoro ja se lähtee innokkaasti etsimään radalle piilotettuja nakkeja.

Suoritus kestää yhteensä 25 sekuntia ja Jeti tekee kisan kärkiajan. Käynnissä ovat nakin syönnin Forssan mestaruuskisat. Näissä kisoissa kilpatoveri saa kunnon haukut.

– Jetille ja Essulle nakin syönti on ominainen laji, sillä ne syövät muutenkin kaiken, mitä eteen tulee. Laji ei siis ole vaatinut kovin runsasta harjoittelua, koirien omistaja Ville Eskelinen naurahtaa.

Eskelinen osallistui nakin syönnin Forssan mestaruuskisoihin koiriensa kanssa, sillä hän halusi tukea paikallista tapahtumaa.

– On aina hienoa, kun joku jaksaa järjestää jonkin tapahtuman. Ja olihan koirien kanssa kisaaminen lystiä, hän intoilee.

Kisan sarjajakoa uudistettiin

Nakin syönnin Forssan mestaruuskisat järjestettiin eläintarvikeliike DogFeelgoodin toimesta jo toisen kerran. Viime vuonna kisa keräsi noin 20 osallistujaa.

Ensimmäisenä mestaruuskilpailuvuotena nakin syönnin mestaruudesta kisattiin kahdessa sarjassa, joista toinen oli noutajien sarja ja toinen sarja oli tarkoitettu muille koiraroduille. Tänä vuonna sarjajako koki muutoksen, sillä mestaruudesta kamppailtiin isojen ja pienten koirien sarjoissa.

– Koirien kanssa on mukavaa touhuta, varsinkin, kun ei tarvitse kilpailla hampaat irvessä. Idea kilpailusta syntyi tämän ajatuksen pohjalta. Tärkeintä mestaruuskisoissa on se, että kaikilla on hauskaa, DogFeelgood-liikkeen yrittäjä Henna Mäntymaa kertoo.

Nakin syönnin Forssan mestaruuskisoissa oli omat sarjansa isoille ja pienille koirille. Sarjojen voittajat palkittiin pokaaleilla sekä herkuilla. Kuva: Tapio Tuomela
Nakin syönnin Forssan mestaruuskisoissa oli omat sarjansa isoille ja pienille koirille. Sarjojen voittajat palkittiin pokaaleilla sekä herkuilla. Kuva: Tapio Tuomela

Tämän vuoden rata oli edellisvuotta helpompi

Mestaruusrata oli toteutettu eläintarvikeliikkeen edessä olevalle asfalttialueelle. Jokaisen osallistujan tehtävä oli syödä nakinpalat jokaisen maahan piirretyn ympyrän sisältä mahdollisimman nopeasti.

Radalla piti edetä järjestyksessä, jonka numeroidut ympyrät kertoivat. Voittajille ilmoitettiin voitosta kisapäivän päätteeksi.

– Tämänvuotinen nakkirata on viime vuotta helpompi. Koirat, jotka treenaavat paljon esimerkiksi herkkujen etsintää nurmikolta, pääsivät radasta helposti jyvälle, Mäntymaa sanoo.

DogFeelgood aloitti toimintansa Forssan keskustassa toukokuussa 2017. Yksi liikkeen erikoisuuksista on koirien oma olut. Se on herättänyt paljon kiinnostusta eri puolilla Suomea.

– Nykyään lemmikki kulkee omistajansa mukana lähes kaikkialle. Moni koiranomistaja arvostaa sitä, että eläimet ovat saaneet erityishuomiota esimerkiksi omalla ruokalistalla, Mäntymaa hymyilee. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

1.4.2020

Uusimmat