Lounais-Häme Hämeenlinna

Lue uhrin kommentit: Naista puukotettiin S-Marketissa Hämeenlinnassa – tekijä oli ulkoiluvapaalla psykiatriselta osastolta

Ruokaostoksilla ollut nainen joutui hyökkäyksen kohteeksi Hämeenlinnassa Jukolan S-Marketissa maanantaina kello 17.30 aikaan.

Ennestään tuntematon mies tarttui naiseen edestä päin, ja samalla iski tai painoi häntä teräaseella selkään.

– Mies ei sanonut mitään ja tilanne tuli täysin yllättäen. Hän tarttui minua rinnan yläpuolelta ja iski tai painoi kerran ohutteräisellä veitsellä selkääni, nainen kertoo.

Nainen kertoo lähteneensä heti tapauksen jälkeen kävelemään nopeasti kassoja kohti.

– Mies ei sanonut mitään, mutta seurasi perässä. Pyysin henkilökuntaa ja muita paikalla olleita ihmisiä ottamaan mieheltä teräaseen pois ja soittamaan apua. Olin itse tilanteesta niin pelästynyt, että kävelin ulos kaupasta ja ajoin parkkipaikalla autossa odottaneen tyttäreni kanssa suoraan ensiapuun. 

”Olin niin pelästynyt, että kävelin ulos kaupasta ja ajoin suoraan ensiapuun.”

 

Väkivallanteon tehnyt mies on ollut hoidettavana Kanta-Hämeen keskussairaalan psykiatrisella osastolla. Hallintoylilääkäri Hanna Kuusisto vahvistaa, että mies on ollut jonkin aikaa hoidettavana sairaalassa.

Teon tapahtuessa hän oli lyhyellä valvomattomalla vapaalla.

– Kyseinen henkilö oli itse hakeutunut hoitoon harhojen vuoksi. Hän oli kertonut saamansa hoidon ja lääkityksen auttaneen, ja hän oli maanantaina ensimmäistä kertaa lyhyellä, 30 minuutin valvomattomalla vapaalla.

Kuusisto kertoo, että psykiatrisen osaston henkilökunta oli luotettavasti arvioinut miehen tilan mahdollistaneen valvomattoman ulkoilun.

Kaupassa tapahtunut puukotus ei ilmeisesti ollut ennalta suunniteltu.

– Mies oli ottanut teräaseen haltuunsa kaupasta, Kuusisto kertoo.

 

Poliisi otti teräasetta käyttäneen miehen kiinni pian tapahtuneen jälkeen rauhallisesti kaupan tiloissa. Paikalle hälytettiin useampi poliisipartio.

– Mies toimitettiin terveydenhuoltoviranomaisten huostaan, ja häntä kuullaan aikanaan, kertoo rikoskomisario Jani Stepanoff Hämeen poliisista.

Poliisi tutkii tekoa tapon yrityksenä. Mies on tällä hetkellä eristettynä ja tarkkailussa Kanta-Hämeen keskussairaalan psykiatrisella osastolla.

Nainen sai puukosta haavan. Hän on tällä hetkellä sairauslomalla.

– Ilmeisesti päälläni ollut toppatakki suojasi minua tai terä pysähtyi luuhun, nainen kertoo. FL

 

Päivitetty 14.11. klo 13.40: Lisätty poliisin kommentit.

Uusimmat

Fingerpori

comic