Lounais-Häme

Naisten koripallossa nyt eniten katsojia Forssassa

Alun pelit naisten Korisliigassa ovat keränneet tällä kaudella eniten katsojia Forssassa.

Alun nousu sarjan kärkituntumaan on lisännyt naisten liigapelien yleisömäärää Feeniksissä noin kolmanneksella viime kaudesta. Vuosi sitten tähän aikaan Alun kotipelien katsojakeskiarvo oli 226 katsojaa, kun tämän kauden lukema on 314 henkeä.

Alku on pompannut Forssassa pohjalta kärkeen, sillä vuosi sitten tehdyssä vertailussa Alku keräsi Forssassa vähiten yleisöä. Erot olivat tosin pienet FoSun kakkosdivisioonan salibandypeleihin, FPS:n Suomi-sarjan jääkiekkoon ja FoKoPon miesten A-divisioonan koripalloon verrattuna.

Alun lisäksi FPS on menestynyt viime kautta paremmin ja myös sen kotipelien katsojakeskiarvo on noussut, tosin vain hieman 273 katsojasta 296:een. Tuolla lukemalla FPS säilyttää kakkossijansa forssalaisvertailussa.

FoKoPo on viime kauden tapaan kolmantena. Sen katsojakeskiarvo on pudonnut hivenen 233 katsojasta 215:een.

Suurin pudotus on tapahtunut salibandyssa. Vuosi sitten FoSu pääsi paistattelemaan Forssan suurimmalla yleisömäärällä, mutta nyt sen keskiarvo on forssalaisjoukkueista pienin. FoSun väkimäärästä on lohjennut kolmannes, kun viime kauden 287 katsojan keskiarvo on pudonnut 197 henkeen.

FoSussa on pohdittu yleisömäärän laskua.

Viime kaudella aloitimme sarjan hyvin ja kotivoitot lisäsivät kiinnostusta. Keräsimme syyskierroksella 18 pistettä, mutta kevätkierroksella vain 10 pinnaa. Nyt kausi on sujunut toisinpäin, kun syyskierrokselta tuli 11 pistettä, mutta kevätpuolelta toivottavasti enemmän, selvittää FoSun edustuksen joukkueenjohtaja Mikko Lilja.

Lisäksi viime kaudella FoSun C- ja B-pojat pelasivat SM-sarjassa ja nostivat Forssassa salibandyn hypetystä. Kun B-poikien huippulupaukset pelasivat myös edustusjoukkueessa, heijastui kiinnostus miestenkin peleihin, Lilja arvioi.

Alun 314 hengen katsojakeskiarvo riittää naisten Korisliigassa tällä hetkellä neljänteen sijaan. Erot ovat kärjessä pienet, kun kärkikolmikko Kouvottaret (379), Hyvinkään Ponteva (379) ja Äänekosken Huima (342) ovat samalla sataluvulla Alun kanssa.

Miesten A-divisioonan katsojakeskiarvoissa FoKoPo on vasta kahdeksantena takanaan ainoastaan Helsinki Basketball Academy (157 katsojaa) ja Tampereen Pyrintö II (61). Eniten väkeä A-divisioonassa vetää sarjaa johtava Lahti Basketball, joka päihittää 828 katsojan lukemallaan pari Korisliigankin seuraa.

Jääkiekon Suomi-sarjassa FPS sijoittuu yleisövertailussa tällä hetkellä kuudenneksi. Edellä ovat Imatran Ketterä (547), Kalajoen JHT (399), Kotkan Titaanit (398), Nokian Pyry (352) ja Seinäjoen S-Kiekko (304). Suomi-sarjan pohjimmaisena KJT:n pelejä Hyrylässä käy katsomassa keskimäärin vain 47 katsojaa.

Salibandyn Sisä-Suomen kakkosdivisioonassa FoSu on katsojakeskiarvonsa selvästä laskusta huolimatta yleisömäärissä huipulla. Forssan lisäksi vain Riihimäellä RSS Panthersin peleissä katsojat lasketaan sadoissa, kaikilla muilla paikkakunnilla kymmenissä.

Kaikki edellä kerrotut yleisömäärät perustuvat seurojen ottelupöytäkirjoihin kirjaamiin lukuihin. Niihin voi suhtautua varauksellisesti.

Forssassa tässä kuussa tehdyissä pistokokeissa jokaisen neljän seuran ilmoittama katsojamäärä poikkesi muutamilla kymmenillä yleisömäärästä, joka laskettiin katsomoista pelien alkuhetkillä. Kaikkien seurojen ilmoittama lukema oli isompi kuin mitä katsomoista pelin alussa laskettiin.

Suurin ero syntyi Alun kotipelissä Vimpeliä vastaan, kun katsomossa oli ensimmäisellä neljänneksellä noin 170 katsojaa, mutta yleisömääräksi ilmoitettiin 243.

FPS:n pelissä KJT:tä vastaan katsomossa oli ensimmäisessä erässä noin 270 katsojaa, mutta yleisömääräksi ilmoitettiin 326.

FoKoPo-HBA pelissä ero oli samaa luokkaa, kun väkeä oli noin 190 ja ilmoitettu yleisömäärä oli 243.

Pienin heitto kirjattiin FoSun pelissä Happee Steamersia vastaan, kun 197 katsojan ilmoitettu lukema poikkesi vain hieman noin 170 lasketusta katsojasta.

FPS ja FoSu ilmoittivat jo viime kaudella faktisesti laskevansa paikalla olevat katsojat, kun sen sijaan koripalloseurat tunnustivat ilmoitetun yleisömäärän perustuvan lähinnä arvioon. FL

Forssalaisjoukkueiden katsojakeskiarvot
(Suluissa keskiarvo vuosi sitten)FoA, naisten Korisliiga 314 (226)FPS, jääkiekon Suomi-sarja 296 (273)FoKoPo, miesten A-divisioona 215 (233)FoSu, salibandyn 2. divisioona 197 (287)Luvut ovat seurojen omia pelipöytäkirjoihin tekemiä ilmoituksia.

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti