Lounais-Häme

Nälkäinen ja rohkea

Jokioislainen Päivi Aittamaa ylsi uransa parhaaseen saavutukseen European Open -turnauksessa Portugalissa. Aittamaa taisteli Lissabonissa käydyssä Openissa, joka on lajin avoin EM-turnaus, mustavöisten ottelijoiden alle 69 kilon sarjassa hienosti hopealle.

Forssan Kamppailijoita edustava Aittamaa voitti kisoissa kaksi ottelua ja hävisi loppuottelun brasilialaiselle Ana Vieiralle.

-Arvostan kaikkia saavutuksiani, mutta kyllä tämä hopea nousee niistä korkeimmalle. Tämä tuli kuitenkin mustavöisten sarjassa, siinä missä on oikeasti parhaat ottelijat, Portugalista kotiutunut Aittamaa kertoo.

Viime joulukuussa mustan vyön saanut Aittamaa päätti osallistumisestaan kalkkiviivoilla, sillä hänellä on ollut ongelmia polven kanssa. Ortopedi näytti kuitenkin vihreää valoa kilpailemiselle, ja kun SM-kisojen voitolla tuli vielä liitolta lentolippu kisoihin, päätti kokenut ottelija lähteä mittamaan tasonsa kovassa kansainvälisessä seurassa.

-Olin kisoissa nälkäinen ja rohkea. Ottelin yllättävän hyvin, sillä vielä SM-kisoissa olin jotenkin uninen. EM-kisoissa taistelin jokaisen sekunnin, olin mukana tilanteissa ja voitonnälkäinen.

Aittamaa voitti Lissabonissa ensimmäisessä kamppailussaan brasilialaisvastustajansa lopetuksella. Aittamaa pystyi viiden minuutin kohdalla päättämään ottelun suoralla polvilukolla.

Toinen ottelu virolaista vastaan oli tiukka ja tasainen kampailu. Pisteen arvoisia suorituksia ei nähty, mutta Aittamaa voitti edulla.

Loppuottelussa vastaan tuli Ana Vieira, kuuluisan brassijujutsumestari Rodolfo Vieiran sisko. Aittamaa pysyi ammatikseen treenaavan ja ottelevan Vieiran tahdissa aluksi mukana, mutta sitten nopea brassi pääsi kääntymän selkäpuolelle ja päätti ottelun kuristukseen.

Aittamaalle jäi kisoista hyvä maku suuhun. Ja nälkää.

-Mundialit eli MM-kisat käydään kesällä jenkeissä. Harkitsen vakavasti, että lähtisin kisoihin mukaan. Täytyy tarkistaa riittävätkö ranking-pisteeni sinne, vai pitääkö käydä jotkut kilpailut alle? Aittamaa kertoo.

MM-kisoissa taso on vielä kovempi kuin EM-areenalla, mutta Aittamaan ei 36-vuotiaana tarvitse kumarrella kuvia. Parhaatkin ovat voitettavissa.

-Se jujutsu, jota olen tehnyt vuosia, on osoittanut toimivuutensa. Olen myös rennompi kuin ennen, ehkä elämänasennekin on lasten myötä muuttunut, Aittamaa sanoo ja aikoo sparrata itsensä huippukuntoon ennen kesän koitoksia. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic