Lounais-Häme Forssa

Nälkäinen Palloseura lähtee kaatamaan runkosarjavoittaja Hokkia: Ottelusarja alkaa illalla Kajaanissa

Vahvalla kamppailupelaamisella viedään vastustajalta vauhtia.
FPS kohtaa illalla Hokin Suomi-sarjan välierien ensimmäisessä osaottelussa Kajaanissa. Kuva: Lassi Puhtimäki
FPS kohtaa illalla Hokin Suomi-sarjan välierien ensimmäisessä osaottelussa Kajaanissa. Kuva: Lassi Puhtimäki

FPS:llä on tiistai-iltana edessään yksi kauden tärkeimmistä peleistä. Forssalaisjoukkue kohtaa Suomi-sarjan ensimmäisessä välierässä taitavan Kajaanin Hokin.

FPS päihitti puolivälieräsarjassa Pyryn Nokialta otteluvoitoin 3–2, eikä vastus helpotu välierissäkään. Hokki oli ylivoimainen ykkönen Suomi-sarjan runkosarjassa.

– Liukas kaveri vastassa. Hokilla on paljon kiekollista taitoa ja joukkue pystyy pitämään vauhtia. Hokki on myös hyvin organisoitu joukkue, toteaa FPS:n valmentaja Asko Rantanen.

FPS lähtee varmasti tiukkaan välieräsarjaan hyvillä mielin. Joukkue matkustaa pelipaikalle tiistaina bussilla.

Kello yhdeksän jälkeen aamupäivällä matkaa Kainuuseen oli tehty tunnin verran.

– Ihan hyvät ovat fiilikset. Maanantaina teimme hyvän valmistavan harjoituksen ja kävimme tähän peliin liittyviä asioita läpi. Päivä pitää matkustaa, mutta mikäs tässä on istuskellessa ja rentoutuessa, Rantanen sanoo.

Ajo-aika Forssasta Kajaaniin on noin seitsemän tuntia. Välillä ruokaillaan ja pidetään pari jaloittelutaukoa. Kello 16:n maissa joukkue on perillä.

– On tässä istumista, mutta onhan tähän jo totuttu.

 

Rantasen mukaan FPS pääsee otteluun iskussa. Mieliala on korkealla Pyryn kaaduttua puolivälierissä ja pelaajat ovat terveinä joitakin pieniä kolhuja lukuun ottamatta.

FPS aikoo vastata Hokin taitoon ja vauhtiin tiukalla taistelulla ja fyysisyydellä.

– Samoilla vahvuuksilla mennään kuin tähänkin asti, vaikka tietysti pitää pystyä tarvittaessa myös reagoimaan muutoksilla. Kovaa kamppailupelaamista vaaditaan, fyysisyyttä ja tiettyjä muita juttua, joita en tässä halua avata, Rantanen sanoo.

FPS-luotsi veikkaa, että välieräsarjasta tulee pitkä. Runkosarjakohtaamiset menivät Hokille otteluvoitoin 2–1.

– Hyvä joukkue on vastassa, ja marginaalit ovat taas varmasti pienet. Meidän pitää pelata hyvin ja olla pirun nälkäisiä.

Jatkoon etenee kolmella voitolla. Toinen välieräpari on Kiekko-Espoo-Porvoon Hunters. Otteluparien  voittajat etenevät Mestis-karsintoihin. FL

 

Jutun loppua muutettu 13.3. klo 12.35 koskien jatkopelejä.

Uusimmat

Näkoislehti

29.9.2020

Fingerpori

comic